Reprezentanti ai mai multor sindicate si ONG-uri, jurnalisti, studenti, rude ale ziaristilor tinuti ostatici in Irak, membri ai comunitatii arabe din Romania si politicieni au participat, ieri, la un mars al tacerii, desfasurat pe traseul Piata Unive
Reprezentanti ai mai multor sindicate si ONG-uri, jurnalisti, studenti, rude ale ziaristilor tinuti ostatici in Irak, membri ai comunitatii arabe din Romania si politicieni au participat, ieri, la un mars al tacerii, desfasurat pe traseul Piata Universitatii - Piata Victoriei. Cateva sute de persoane au participat la acest mars, organizat de Sindicatul Initiativa R, impreuna cu Comitetul de Criza "Actiunea" si asociatiile partenere, in sprijinul eliberarii romanilor rapiti in Irak, insa numarul celor care au pornit spre Piata Victoriei s-a dublat pe parcurs. Demonstratia, care a avut ca punct de pornire Piata Universitatii, a traversat Piata Romana si s-a oprit in Piata Victoriei, in fata Guvernului, unde au fost eliberati zeci de porumbei si baloane albe, ca simbol al libertatii. Organizatorii au impartit afise si postere cu fotografiile celor trei ziaristi, dar si baloane albe inscriptionate cu cuvantul "Freedom". Romulus Cristea, presedintele sindicatului Initiativa R, a declarat ca prin marsul declansat, cere autoritatilor "sa isi intensifice eforturile pentru rezolvarea crizei ostaticilor romani". El a precizat ca autoritatile romane trebuie sa isi asume responsibilitatea pentru aceasta situatie. Parintii lui Sorin Miscoci, prezenti la miting, au declarat de mai multe ori: "Avem speranta in Dumnezeu si in alesii nostri". Actiunea s-a desfasurat in liniste, fara scandari de lozinci sau statii de amplificare. La manifestare au luat parte Sorin Rosca Stanescu, directorul ZIUA, Gabriel Stanescu, directorul ziarului Gardianul, Sorin Ovidiu Balan, realizator de programe la National TV si multi alti jurnalisti. A fost prezenta si Daciana Sarbu alaturi de reprezentanti ai Tineretului Social Democrat.
Manifestari de sustinere au avut loc si in alte judete. Zeci de jurnalisti din Alba si corespondenti din judet au participat la un miting de solidaritate cu ziaristii rapiti in Irak, organizat in fata Prefecturii. Pe tot parcursul actiunii, jurnalistii au purtat afise cu pozele celor trei colegi, Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci, Ovidiu Ohanesian, si cu mesaje precum: "Libertate", "Rugati-va pentru colegii nostri!" sau "Ii vrem acasa!". Inalt Prea Sfintitul Andrei, Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia s-a rugat pentru eliberarea acestora. Totodata, sute de persoane - ziaristi, reprezentanti ai comunitatii arabe, studenti sau oameni de afaceri - au participat in Cluj-Napoca, Craiova, Galati, Targoviste, Brasov, Timisoara si Resita la actiuni de solidaritate cu cei trei jurnalisti rapiti in Irak. La Cluj s-a oficiat o slujba la Catedrala Ortodoxa de episcopul vicar Vasile Somesanul, acolo unde oamenii s-au rugat pentru eliberarea lui Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian. "Soarta celor trei jurnalisti aflati intr-o mare incercare preocupa si ingrijoreaza pe toti oamenii de bine din lume. Ne rugam pentru ca adevarul, dreptatea si lumina sa biruiasca fortele intunericului", a spus episcopul Vasile Somesanul. Dupa slujba religioasa, jurnalistii clujeni si cetatenii arabi au format un lant uman in fata statuii lui Avram Iancu. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.