Hidrologii avertizeaza ca, in nordul, vestul si sud-vestul tarii, sunt conditii de producere de inundatii, ca urmare a ploilor prognozate, a propagarii si cedarii apei din stratul de zapada, din zona de munte, se arata intr-un comunicat al Ministerul
Hidrologii avertizeaza ca, in nordul, vestul si sud-vestul tarii, sunt conditii de producere de inundatii, ca urmare a ploilor prognozate, a propagarii si cedarii apei din stratul de zapada, din zona de munte, se arata intr-un comunicat al Ministerului Mediului. Au fost avertizate prefecturile judetelor Bistrita - Nasaud, Maramures, Satu - Mare, Salaj, Cluj, Bihor, Arad, Alba, Hunedoara, Timis si Caras Severin. Prognoza hidrologica prevede producerea de cresteri importante ale debitelor in intervalul 25.04.2005, ora 22.00 - 27.04.2005, ora 24.00. Vor creste apele raurilor Viseu, Iza, Tur, Somes, Crasna, Barcau, Crisul Repede, Crisul Negru, Crisul Alb, Mures, Bega, Timis, Barzava, Caras si Nera, din cauza ploilor. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce pe versanti si pe raurile mici din zonele de deal si de munte, necontrolate hidrometric, precizeaza comunicatul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.