Saptamana trecuta s-a incheiat la Timisoara editia a 14-a a Studentfest-ului, festivalul international de arta studenteasca organizat de OSUT - Organizatia Studentilor din Universitatea Timisoara. Cota la care festivalul a ajuns le-a permis organizat
Saptamana trecuta s-a incheiat la Timisoara editia a 14-a a Studentfest-ului, festivalul international de arta studenteasca organizat de OSUT - Organizatia Studentilor din Universitatea Timisoara. Cota la care festivalul a ajuns le-a permis organizatorilor sa anunte ca, la 14 anisori, "StudentFest primeste buletin"! De unde si tema editiei: Identitate.
Deschis chiar pe 14 aprilie, festivalul a cuprins sectiuni de arhitectura, dans contemporan, foto si film, literatura, muzica si teatru, fiecare dintre ele incluzand o multitudine de evenimente: expozitii, spectacole de teatru, proiectii de filme, concerte, lecturi publice, dezbateri, ateliere de lucru, programate in numeroase locatii din oras. Printre invitatii StudentFest-ului s-au numarat scriitorii - timisoreni si netimisoreni - Emil Brumaru, Catalin Dorian Florescu, Serban Foarta, Viorel Marineasa, Simona Popescu, Robert Serban, Marcel Tolcea, Cornel Ungureanu, Daniel Vighi, regizorul de teatru Victor Ioan Frunza si criticul de teatru Marian Popescu, fotografii de arta Eugen Ciocan si Razvan Voiculescu. Conform programului organizatorilor, festivalul se doreste "un punct de reper pentru toti tinerii artisti din Romania si nu numai... in fapt, cel mai mare festival international studentesc de arta din Europa de Est, realizat de studenti, cu studenti, pentru studenti". In continua "crestere", acum "cu buletin", StudentFest-ul a ajuns astazi, la editia a 14-a, un eveniment de mare anvergura, care mobilizeaza intrega Timisoara culturala, un "megafestival" atractiv, ambitios, matur, dar, fireste, cu "sange tanar". (Cosmina I. Ionescu)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.