Peste cinci sute de persoane s-au adunat, ieri, in Piata Universitatii, pentru a-si manifesta solidaritatea cu cei trei ziaristi luati ostatici in Irak. La actiune au luat parte si mai multi arabi, care au adus portrete ale lui Mohamad Munaf. Printre
Peste cinci sute de persoane s-au adunat, ieri, in Piata Universitatii, pentru a-si manifesta solidaritatea cu cei trei ziaristi luati ostatici in Irak. La actiune au luat parte si mai multi arabi, care au adus portrete ale lui Mohamad Munaf. Printre personalitatile care au participat la aceasta actiune de solidarizare cu cei trei s-au numarat Cristian Tudor Popescu, Robert Turcescu, Andrei Gheorghe, Marius Tuca, Mircea Toma, Cristina Topescu, Alaturi de rudele celor trei, reprezentantii mass-media au transmis mesaje de eliberare. "Daca vor sa ajute poporul irakian, trebuie sa lase jurnalistii sa comunice. Daca jurnalistul - firul de comunicare - este taiat, in mod sigur acesta este momentul in care incep sa se manifeste fortele raului", a declarat presedintele Agentiei de Monitorizare a Presei (AMP), Mircea Toma. El a spus ca intentioneaza sa trimita o caseta cu aceste mesaje la Al Jazeera. Cristian Tudor Popescu, presedintele Clubului Roman de Presa, a declarat, citat de Mediafax, ca "Presedintia a dovedit ca nu controleaza lucrurile", dat fiind ca dupa 28 de zile in care autoritatile au asigurat mass-media ca lucurile sunt sub control, "a rezultat asta".
Intrebat de ce, ca lider al CRP, nu a organizat o astfel de manifestatie mai devreme, Popescu a spus ca s-a temut sa nu pericliteze demersurile de negociere ale Presedintiei. "Basescu ne-a spus ca lucrurile merg bine. Speranta mea acum nu mai e in autoritati, ci mai curand in organizatiile arabe, in comunitate", a mai spus el. AMP se numara printre organizatorii actiunii de ieri, reprezentantii ei ocupandu-se de instalarea, la intrarea in holul mare al cladirii Teatrului National, a unui imens banner cu chipul celor trei jurnalisti romani, dar si cu cel al colegei lor, jurnalista franceza Florence Aubenas, luata si ea ostatic in Irak. Totodata, Prea Fericitul Patriarh Teoctist al Bisericii Ortodoxe Romane i-a binecuvantat, ieri, in cadrul slujbei organizate pentru sarbatoarea Floriilor, pe parintii, rudele si prietenii celor trei jurnalisti rapiti in Irak, iar ziaristii din Constanta si Iasi au iesit pe strazi, in numar mare, in semn de solidaritate cu colegii romani rapiti in Irak.
Sindicatul Initiativa R impreuna cu Comitetul de Criza "Actiunea" si alte asociatii organizeaza astazi la prinz, in centrul Capitalei, un mars de solidaritate cu jurnalistii rapiti in Irak, actiunea urmind sa se desfasoare in liniste, fara scandari de lozinci si statii de amplificare. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.