Actionarii SIF-urilor au votat, la sfarsitul saptamanii trecute, dividendele aferente anului precedent, in cadrul celei de-a doua convocari a Adunarilor Generale Ordinare ale Actionarilor (AGA), potrivit unor surse din piata, transmite Mediafax. Pent
Actionarii SIF-urilor au votat, la sfarsitul saptamanii trecute, dividendele aferente anului precedent, in cadrul celei de-a doua convocari a Adunarilor Generale Ordinare ale Actionarilor (AGA), potrivit unor surse din piata, transmite Mediafax. Pentru SIF Transilvania si SIF Banat-Crisana a fost convocata AGA Ordinara, iar in cazul SIF Moldova, SIF Muntenia si SIF Oltenia a fost convocata atat AGA Ordinara, cat si AGA Extraordinara (AGEA).
In cazul primelor doua societati s-a intrunit un cvorum de 39%, respectiv 35% din capitalul social. Pentru SIF Moldova, SIF Oltenia si SIF Muntenia s-a inregistrat o prezenta a actionarilor care a reprezentat circa 30,92%, 25,75%, respectiv 18,086% din capitalul social, neintrunindu-se cvorumul pentru AGEA. In cadrul AGEA trebuia discutate modificari ale actelor constitutive, inclusiv majorarea pragului de detinere, situat in prezent la 0,1% din capital. Presedintele Comisiei Buget-Finante a Senatului, Varujan Vosganian, declara, recent, ca modificarea pragului de detinere la SIF-uri va fi inclusa intr-un act normativ special. Guvernul a agreat propunerea de majorare a pragului pana la care o persoana poate detine actiuni la un SIF de la 1% (cat se propusese initial), la 5%.
Potrivit lui Varujan Vosganian, intre formulele avansate dupa discutii cu SIF-urile, Guvernul a ales varianta potrivit careia orice persoana poate dobandi actiuni de la aceste societati in limita a 5% din capital.
Dividende de 500-600 de lei pe actiune
Actionarii SIF Oltenia si SIF Transilvania vor primi un dividend brut de 650 de lei pe actiune, iar valoarea stabilita in cadrul SIF Moldova a fost de 600 de lei pe actiune. Consiliile de administratie ale SIF Muntenia si SIF Banat-Crisana au propus AGA acordarea unui dividend brut de 500 de lei pe actiune. Actionarii SIF-urilor au mai dezbatut, pe langa valoarea dividendelor pentru anul 2004, modalitatea si termenul de plata a acestora, si rapoartele financiare, alegerea administratorilor, situatia distribuirii profitului net. De asemenea, Adunarile au avut pe ordinea de zi bugetele de venituri si cheltuieli pentru acest an, precum si stabilirea datei pentru identificarea actionarilor care au dreptul de a incasa dividende si care vor beneficia de efectele hotararilor. La prima intrunire, stabilita pentru vineri, nu a fost intrunit cvorumul, cea de-a doua convocare a Adunarilor Generale fiind stabilita pentru sambata. Actiunile societatilor de investitii financiare au fost suspendate, vineri, de la tranzactionare, potrivit regulamentelor BVB, pentru desfasurarea intalnirilor actionarilor. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.