Cele mai surprinzatoare decizii luate de delegati la Congresul PSD au fost neincluderea greilor partidului in echipa de conducere. Respingerea candidaturii lui Ion Iliescu de la sefia PSD a continuat cu o reactie de respingere in lant a baronilor con
Cele mai surprinzatoare decizii luate de delegati la Congresul PSD au fost neincluderea greilor partidului in echipa de conducere. Respingerea candidaturii lui Ion Iliescu de la sefia PSD a continuat cu o reactie de respingere in lant a baronilor consacrati ai partidului sau a unor nume care taiau si spanzurau pana nu demult in partidul lui Iliescu si Nastase. Respingerea candidaturilor pentru posturile de vicepresedinti ale lui Viorel Hrebenciuc - cunoscut ca "marele maestru al combinatiilor", Dan Matei Agathon - pana nu demult omul de legatura al PSD cu presa, Dorinei Mihailescu - mana dreapta a liderului Adrian Nastase si Ioan Talpes - un protejat al lui Ion Iliescu a atestat dorinta pesedistilor de a fi condusi de o noua echipa. Si pe Dan Ioan Popescu - presedintele Organizatiei PSD Bucuresti l-a urmarit nesansa, el neprinzand un post de vicepresedinte al partidului. Cel mai probabil, numele lui Dan Ioan Popescu a fost confundat foarte usor de votanti cu cel al lui Dan Mircea Popescu, fapt care a dus la nereusita in competitie a primului.
Chiar daca "greii partidului" au fost respinsi de delegati, Congresul nu a produs surprize de proportii la varful PSD. Aceleasi nume, dar pe alte functii, au fost validate de membrii partidului. Mircea Geoana a ajuns presedintele partidului, iar Adrian Nastase presedinte executiv. Miron Mitrea a fost ales secretar general al PSD. In ceea ce priveste posturile de vicepresedinti, acestea au revenit lui Ioan Rus, Titus Corlatean, Mihai Tanasescu, Ioan Mircea Pascu, Nicolae Vacaroiu, Dan Nica, Valer Dorneanu, Ilie Sarbu, au mai relatat sursele citate. Cele trei posturi de vicepresedinte alocate femeilor au revenit Corinei Cretu, Rovanei Plumb si Eugeniei Godja. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.