Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, decana de varsta a capetelor incoronate din Europa, si-a sarbatorit ieri, departe de ochii lumii, cea de-a 79-a aniversare. Elisabeta a II-a, care a urcat pe tron in 1952, a avut intotdeauna o sanatate remarc
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, decana de varsta a capetelor incoronate din Europa, si-a sarbatorit ieri, departe de ochii lumii, cea de-a 79-a aniversare. Elisabeta a II-a, care a urcat pe tron in 1952, a avut intotdeauna o sanatate remarcabila, desi in ultimii ani si-a redus numarul angajamentelor oficiale si se sprijina pe fiii ei pentru a reprezenta coroana britanica la unele evenimente. De ziua ei, regina nu s-a bucurat insa de compania lui Charles si a lui Andrew si nici de cea printesei Anne. Charles si sotia sa Camilla se afla in Scotia in luna de miere, iar Andrew si Anne se afla amandoi in strainatate. Aniversarea reginei este numita in Marea Britanie si Flag Day (ziua steagului). Cu aceasta ocazie, emblema Regatului Unit, Union Jack, a fost inaltata pe cladirile guvernamentale, iar aniversarea a fost marcata cu salve de tun. BBC Radio Four a marcat aniversarea reginei difuzand "God save the Queen" joi dimineata la ora 7.00. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.