"Noi nu vom bate la usile Bruxelles-ului, ci vom aplica exact standardele pe care Uniunea Europeana ni le va cere", a sustinut ieri, in fata parlamentarilor adunati in sedinta comuna, presedintele Ucrainei, Victor Iuscenko. Liderul Revolutiei Portoca
"Noi nu vom bate la usile Bruxelles-ului, ci vom aplica exact standardele pe care Uniunea Europeana ni le va cere", a sustinut ieri, in fata parlamentarilor adunati in sedinta comuna, presedintele Ucrainei, Victor Iuscenko. Liderul Revolutiei Portocalii s-a prezentat in fata senatorilor si deputatilor cu peste o ora si jumatate intarziere fata de programul anuntat, acest lucru provocand o stare de fapt nemaiintalnita la vreo sedinta festiva a Senatului si Camerei Deputatilor. Mult anuntatul Congres al PSD, din cauza caruia conducerea Parlamentului a fost la un pas sa-i anuleze lui Iuscenko orice interventie in plen, a provocat insa lipsa masiva a parlamentarilor Opozitiei de la lucrari. Mai mult chiar, vazand ca presedintele ucrainean isi face cu greu simtita prezenta la Parlament, deputatii si senatorii Puterii si-au facut drum spre iesirea Camerei Deputatilor. La fel au procedat si o buna parte dintre diplomatii straini, care venisera sa-l asculte pe Iuscenko. Imaginea dezastruoasa care s-a aratat, a unei sali pline doar pe un sfert cu parlamentari, l-a determinat pe presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, sa dea ordin functionarilor din Parlament sa umple celelalte locuri ramase libere. Astfel, cu doar zece minute inainte de a veni in Parlament, sala de sedinte era intesata de soferi, secretare, personal de la departamentul tehnic si administrativ al Camerei Deputatilor.
Ucraina, prin vocea presedintelui Viktor Iuscenko, a salutat succesele Romaniei pe calea integrarii in structurile europene si euro-atlantice si apropiata semnare a Tratatului de aderare a tarii noastre la UE. "Nu e departe timpul cand toate malurile Dunarii, de la izvoare si pana la Delta, vor deveni teritoriu al Uniunii Europene", a spus presedintele ucrainean. Discursul lui Iuscenko a semanat izbitor de tare cu cel practicat de presedintele Traian Basescu in campania electorala de la sfarsitul anului trecut. "A venit vremea schimbarii! Vom duce o lupta concentrata impotriva coruptiei! Cetatenii ucraineni vor avea dreptul egal la justitie! Vor aparea toti in fata instantei: cei care au falsificat alegerile, cei care au omorat jurnalistii, cei care au dus tara spre dezbinare", a spus presedintele ucrainean. El a vorbit si despre Revolutia Portocalie care a dus la instaurarea sa ca presedinte, amintand ca aceeasi culoare a fost si simbolul folosit de partidele care au castigat puterea in Romania.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.