O importanta captura de droguri a fost realizata in urma cu doua zile de politistii de frontiera timiseni, lucratori de la Crima Organizata, dar si ofiteri SRI Timis. Astfel, 13,141 kilograme de heroina au fost descoperite intr-un autoturism in care
O importanta captura de droguri a fost realizata in urma cu doua zile de politistii de frontiera timiseni, lucratori de la Crima Organizata, dar si ofiteri SRI Timis. Astfel, 13,141 kilograme de heroina au fost descoperite intr-un autoturism in care se aflau trei persoane din judetul Valcea. Stupefiantele, care au fost gasite de cainele antidrog Sami, aflat in dotarea Directiei de Frontiera Timis, se aflau intr-o geanta de voiaj ascunsa intr-un autoturism cu numar de Valcea si in care se aflau Constantin G., in varsta de 54 de ani, Nicolae V., in varsta de 24 de ani, si Elena P., de 39 de ani. Potrivit Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, cei trei au fost opriti la iesirea din localitatea Baile Herculane, iar drogurile au fost descoperite in urma controlului efectuat de politisti, avertizati de comportamentul agitat al cainelui Sami. "Cainele Sami, aflat in dotarea Directiei Politiei de Frontiera Timisoara, a devenit brusc nelinistit, in apropierea masinii. In urma verificarilor, intr-o geanta de voiaj au fost depistate 13,141 kilograme dintr-o substanta care s-a dovedit a fi heroina", a declarat comisarul Viorel Alexe, purtatorul de cuvant al IJPF Timis.
Filiera balcanica
Desi la prima vedere pare ca cele 13 kilograme de heroina au fost confiscate in urma unui banal control efectuat de politisti, totusi, potrivit unor surse ale ziarului ZIUA, cei trei traficanti au fost filati de mai mult timp, fapt ce explica de altfel si prezenta ofiterilor SRI in aceasta actiune. Mai mult, se pare ca cei trei fac parte dintr-o retea puternica si foarte bine organizata condusa din inchisoare de un cetatean turc.
Anchetatorii incearca sa identifice toti membrii acestei retele, dar si sa stabileasca modul in care drogurile au fost aduse in tara, de catre cine si care era destinatia lor finala. Din primele investigatii efectuate, avand in vedere calitatea drogului si caracteristicile fizico-chimice, precum si modul de ambalare, este posibil ca cele 13,141 kilograme de heroina sa fi facut parte dintr-un lot mai vechi introdus in Romania pe filiera balcanica. De asemenea, anchetatorii sustin ca nu este exclus ca stupefiantele sa fi fost ingropate in ultimii sase ani intr-o localitate din judetul Caras Severin.
Cazul a fost preluat de procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Timisoara al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.