Emil Boc, liderul interimar al PD, s-a pronuntat ieri, intr-o declaratie pentru radio Delta RFI, pentru organizarea de alegeri anticipate, imediat dupa 25 aprilie - semnarea Tratatului de aderare la UE. "Eu sunt partizanul alegerilor anticipate - o r
Emil Boc, liderul interimar al PD, s-a pronuntat ieri, intr-o declaratie pentru radio Delta RFI, pentru organizarea de alegeri anticipate, imediat dupa 25 aprilie - semnarea Tratatului de aderare la UE. "Eu sunt partizanul alegerilor anticipate - o recunosc cu toata convingerea - si ma pronunt pentru transarea clara, fara echivoc, imediat dupa 25 aprilie, a problemei alegerilor anticipate. Solutia pe care PD o are si o vede este convocarea alegerilor anticipate pentru a transa definitiv acest subiect, pentru a sti foarte clar cine e la putere si cine e in opozitie. Este si o provocare, recunosc. Niciodata nu poti sa stii ce se va intampla in mintea electoratului si ce decizie va lua acesta", a aratat Emil Boc. El a explicat ca e nevoie de o majoritate confortabila pentru a putea indeplini angajamentele de aderare a Romaniei la UE. "Avem de facut foarte mult pana la 1 ianuarie 2007, pentru a fi siguri ca nu se aplica clauza de salvgardare", a sustinut Boc, adaugand: "nu credem ca Romania poate fi integrata in UE cu majoritati de numai doua voturi - cum e acum in Senat - adica tot timpul sa tremuri ca un proiect de lege ar putea sa cada". Boc a afirmat ca PD isi asuma "responsabilitatea si chiar riscul de-a trece in opozitie". (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.