Senatorul PSD, Ion Iliescu, si-a inceput discursul din cadrul Congresului Extraordinar al PSD printr-o justificare. El a expus motivele care l-au determinat sa doreasca sa revina in fruntea PSD. Astfel, Iliescu a spus lumii intregi ca s-a intors in p
Senatorul PSD, Ion Iliescu, si-a inceput discursul din cadrul Congresului Extraordinar al PSD printr-o justificare. El a expus motivele care l-au determinat sa doreasca sa revina in fruntea PSD. Astfel, Iliescu a spus lumii intregi ca s-a intors in partid nu doar pentru ca i s-a adresat aceasta invitatie la Congresul din 2004, ci pentru ca a considerat ca are o datorie morala. Dupa care a ajuns la concluzia ca el poate fi "un factor de coagulare" in PSD.
"M-am intors in partid nu doar pentru ca am fost invitat de participantii la Congresul extraordinar al PSD din vara anului trecut, ci, sau mai ales, pentru ca am considerat ca am o datorie morala fata de partidul al carui membru fondator am fost, dar si fata de cetatenii care isi pun sperante in relansarea PSD, ca partid social-democrat modern, ancorat in realitatile tarii", a spus Iliescu. Fostul presedinte a aratat ca si-a pus si intrebari legate de viitorul sau in PSD. "Sunt constient atat de responsabilitatile pe care mi le asum, cat si de riscurile care deriva din pozitia pe care o voi ocupa in partid, in momentul in care el este supus unei presiuni extreme din partea actualei puteri, care si-a propus discreditarea si destramarea partidului, folosindu-se de pretextul luptei impotriva coruptiei", a mai spus Iliescu, vazandu-se deja lider.
Dupa care a ajuns la concluzia ca, in momentul de fata, mai mult ca oricand, partidul are nevoie de o conducere "puternica, eficienta, credibila si cu autoritate morala". "Am convingerea ca pot fi un factor de coagulare in partid, asa cum cred ca am indreptatirea si autoritatea sa cer moralitate in viata si in actiunile politice tuturor membrilor partidului, indiferent de pozitia pe care o ocupa in structurile sale de conducere", a continuat el, adaugand ca si-a depus candidatura pentru conducerea partidului tocmai din dorinta de a contribui la procesul de reformare interna, de modernizare a discursului si a proiectului politic ale PSD.
Vorbind despre eticheta de partid corupt care se tine scai de PSD, Iliescu a spus ca aceasta este "profund nedreapta", "nu corespunde realitatii". Potrivit fostului presedinte, aceasta eticheta "nedreapta" aduce "o grava atingere demnitatii sutelor de mii de membri cinstiti" ai partidului, care au tot dreptul sa-si manifeste indignarea fata de "demersul politicianist", prin care adversarii politici condamna in bloc un partid si culpabilizeaza oamenii "la gramada". Pe de alta parte, Iliescu a aratat ca rezultatele alegerilor au insemnat si sanctionarea comportamentului unora dintre lideri. "Noi nu am sustinut si nu vom sustine nici o persoana care a incalcat legea si nu ne vom solidariza cu aceia care comit acte de coruptie sau abuzuri", a mai spus Iliescu, precizand ca, in acelasi timp, PSD nu agreeaza politizarea luptei impotriva coruptiei, nu va asista pasiv si nu va accepta transformarea acestei lupte in acte de vendeta politica. (C. EPURAN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.