Presedintele Centralei Nationale Miniere, Marin Condescu, a fost audiat, ieri, de catre procurorii PNA, care il suspecteaza ca "ar fi savarsit ilegalitati in exercitarea atributiunilor functionale, cu scopul obtinerii de foloase materiale". In anul 2
Presedintele Centralei Nationale Miniere, Marin Condescu, a fost audiat, ieri, de catre procurorii PNA, care il suspecteaza ca "ar fi savarsit ilegalitati in exercitarea atributiunilor functionale, cu scopul obtinerii de foloase materiale". In anul 2003, cu aprobarea directorului Directiei de Mine din cadrul Complexului Energetic Turceni, doua societati la care actionarii majoritari sunt organizatii sindicale din bazinul minier Motru ar fi primit, prin incredintare directa, mai multe lucrari de investitii si reparatii. In urma acestei operatiuni, cheltuielile la capitolul investitii ar fi fost artificial majorate cu circa 192 miliarde lei fata de bugetul aferent anului 2003. Potrivit Mediafax, dupa interventia lui Condescu, firma Arc S.A. ar fi primit, in luna mai 2003, fara licitatie, lucrarile de constructie a unui centru de recuperare si odihna din statiunea Ranca. Pentru asigurarea unei parti din fondurile acestei constructii, in octombrie 2003, organizatiile sindicale ar fi dispus retinerea unei "cotizatii suplimentare" de 500.000 de lei de la fiecare salariat. Tabelele cu numele salariatilor carora le-ar fi fost retinuti banii nu sunt semnate nominal, ci doar de persoane cu functii de conducere din cadrul Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia (al carei presedinte este Condescu). Mai mult, pentru evitarea unor eventuale refuzuri din partea angajatilor, statele de prime si de retinere a acestei cotizatii ar fi fost intocmite in comun cu cele pentru plata salariilor, obligand muncitorii "sa-si dea acordul implicit" cu privire la retinerea cotizatiei. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.