"Romania trebuie sa demonstreze fara dubii ca are institutiile functionale necesare pentru implementarea acquis-ului comunitar pentru aderarea la Uniunea Europeana". Aceasta a fost cea mai dura declaratie facuta ieri de directorul pentru Afaceri Euro
"Romania trebuie sa demonstreze fara dubii ca are institutiile functionale necesare pentru implementarea acquis-ului comunitar pentru aderarea la Uniunea Europeana". Aceasta a fost cea mai dura declaratie facuta ieri de directorul pentru Afaceri Europene din Ministerul Afacerilor Externe de la Londra, Dominick Chilcott, prezent la Bucuresti cu ocazia relansarii Parteneriatului Strategic dintre Romania si Marea Britanie. In afara de aceasta declaratie, reprezentantul Guvernului britanic a avut numai cuvinte optimiste fata de candidatura Romaniei la Uniunea Europeana. "Astept cu nerabdare ca Romania sa intre in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, cu sprijinul prietenilor ei britanici", a afirmat Dominick Chilcott. De remarcat ca, spre deosebire de reprezentantii Uniunii Europene, trimisul Guvernului de la Londra nu a pomenit nimic despre necesitatea ca Romania sa limiteze urgent coruptia si sa isi reformeze Justitia drept conditii esentiale pentru aderarea Romaniei la UE la termenul stabilit.
In schimb, ambasadorul britanic la Bucuresti, Quinton Quayle, a transmis premierului Calin Popescu Tariceanu, prezent la aveniment, mesajul prim-ministrului britanic Tony Blair ocazionat de relansarea parteneriatului romano-britanic. Romania "face progrese deosebite pe calea aderarii la UE (...). Apreciez hotararea cu care doriti sa definitivati reformele necesare pentru asigurarea aderarii cu succes la 1 ianuarie 2007", i-a transmis Tony Blair premierului roman.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.