Premierul italian, Silvio Berlusconi, si-a inaintat, ieri, demisia presedintelui tarii, Carlo Azeglio Ciampi, si intentioneaza sa formeze un nou Guvern, informeaza Mediafax. "De data aceasta, fara nici o surpriza, ii voi inainta demisia mea sefului s
Premierul italian, Silvio Berlusconi, si-a inaintat, ieri, demisia presedintelui tarii, Carlo Azeglio Ciampi, si intentioneaza sa formeze un nou Guvern, informeaza Mediafax. "De data aceasta, fara nici o surpriza, ii voi inainta demisia mea sefului statului", a declarat Berlusconi. In discursul rostit ieri in fata Senatului, premierul italian a precizat ca intentioneaza sa formeze un nou Guvern, cu sprijinul aceleiasi coalitii guvernamentale de centru-dreapta. "Majoritatea formata dupa alegeri se va mentine pana la finalul mandatului. Vom reusi sa depasim dificultatile si vom duce la bun sfarsit mandatul pe care ni l-au incredintat alegatorii", a opinat Silvio Berlusconi. El a confirmat ca toate partidele din cadrul majoritatii la putere in Italia au cerut un nou Guvern care sa fie bazat pe aceeasi majoritate. Silvio Berlusconi a mai spus ca a luat aceasta decizie pentru a raspunde asteptarilor electoratului dupa infrangerea suferita de coalitia sa de centru-dreapta la alegerile regionale de la inceputul lunii aprilie.
Criza politica din Guvernul de la Roma a ajuns la apogeu saptamana trecuta, cand partidul de centru UDC, si-a retras ministrii din Executiv. "Pozitia UDC este cunoscuta: cerem un nou Guvern si un nou program" a declarat din nou, si ieri, liderul acestui partid democrat-crestin, Marco Follini. Cel de-al doilea partid al coalitei aflate la putere, Alianta Nationala, a amenintat si el marti ca isi va retrage ministrii din actualul Cabinet, in cazul in care Berlusconi nu va demisiona. Este de asteptat ca dupa aceasta remaniere, membrii partidului lui Berlusconi, Forza Italia, sa piarda din mandatele guvernamentale in beneficiul celorlalte doua formatiuni. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.