Dan Radu Rusanu (foto), vicepresedintele Camerei Deputatilor, solicita demisia directorului general al Oficiului National al Registrului Comertului, Eugen Ghiulea, precum si pe cea a Directorului Oficiului Registrului Comertului de pe langa Tribunalu
Dan Radu Rusanu (foto), vicepresedintele Camerei Deputatilor, solicita demisia directorului general al Oficiului National al Registrului Comertului, Eugen Ghiulea, precum si pe cea a Directorului Oficiului Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Arges, Tatiana Elena Dicu. "Aceasta solicitare va fi facuta prin intermediul unei interpelari parlamentare, adresate Ministrului Justitiei", se arata intr-un comunicat de presa. Potrivit comunicatului, solicitarea este determinata de "gravele erori profesionale pe care Dan Radu Rusanu le-a descoperit in activitatea Registrului Comertului judetului Arges, filiala Campulung, o data cu aparitia in presa centrala a unor articole prin care era acuzat ca este administratorul societatii Simbovicioara S.R.L, functie care este incompatibila cu calitatea de deputat in Parlamentul Romaniei". Rusanu precizeaza ca s-a retras din societatea Simbovicioara inca din anul 1993, conform actului aditional nr. 6503/19.03.1993, autentificat la Notariatul de Stat al Sectorului 1 Bucuresti. Potrivit comunicatului, Camera de Comert si Industrie a judetului Arges, filiala Campulung este, insa, vinovata ca nu a facut concordanta intre actul aditional din 1993 si cererea de mentiuni privind retragerea lui Rusanu din societatea Simbovicioara si ca timp de opt ani a primit actele semnate de un administrator care nu era inregistrat in aceasta calitate la Camera de Comert din localitatea argeseana. Din aceasta situatie rezulta ca Oficiul Registrului Comertului Arges, respectiv Oficiul Registrului Comertului Romaniei "opereaza cu date care nu reflecta realitatea, date eronate si nu actualizeaza la timp schimbarile care intervin la nivelul societatilor comerciale". In acest context, Dan Radu Rusanu solicita declansarea unei anchete privind realitatea datelor inscrise la Oficiul National al Registrului Comertului. (M.C.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.