Cum puteti caracteriza, in cateva cuvinte, Congresul care are loc astazi?
Ca pe Congresul unui partid european. Va fi cel mai democratic congres al PSD de pana acum si va marca intrarea intr-o etapa noua a politicii partidului.
Care vor f
Cum puteti caracteriza, in cateva cuvinte, Congresul care are loc astazi?
Ca pe Congresul unui partid european. Va fi cel mai democratic congres al PSD de pana acum si va marca intrarea intr-o etapa noua a politicii partidului.
Care vor fi noutatile?
Vor fi, in primul rand, modificari de statut si de organizare. Partidul va fi mai dinamic, mai flexibil si mult, mult mai apropiat de nivelul de baza, cel al membrilor simpli. Vom accentua principiile social-democrate in programul pe care il vom adopta si, nu in ultimul rand, vor exista, sunt convins, noutati majore la nivelul garniturii de conducere.
Veti candida?
Da. Nu e un secret, candidez pentru o functie de vicepresedinte.
Ce aripa veti reprezenta in partid?
Nu cred ca putem vorbi de aripi in PSD. Eu, cel putin, nu reprezint nici o aripa sau un grup. Cel mult, pot spune ca reprezint o generatie careia i-a venit timpul sa-si asume raspunderi pe masura experientei si competentei pe care le are. Fireste, la varsta mea, in politica esti considerat tanar. Eu vreau sa aduc in structura de conducere a partidului, daca voi fi ales, un plus de energie, de pragmatism, o legatura mai stransa cu teritoriul.
Deci PSD-ul nu se va scinda!
Categoric nu. Acestea sunt zvonuri care nu tin seama de maturitatea si echilibrul pe care partidul nostru le-a atins.
Urmatorul congres va avea loc peste doi ani. S-a avut in vedere varianta anticipatelor cand s-a hotarat acest lucru?
Nu. Decizia a avut in vedere situatia noastra de partid in opozitie, in care adaptarea la contextul politic trebuie sa se faca rapid, in functie de pulsul societatii.
Dar congresul va lua in discutie varianta anticipatelor?
Evident, e o tema pe care o abordam cu seriozitate si repsonsabilitate. Actuala putere a luat masuri dezamagitoare pentru o mare parte a populatiei si PSD-ul va fi categoric avantajat in eventualitatea alegerilor anticipate. Pe de alta parte, noi trebuie sa pornim o ofensiva impotriva actualei campanii de demonizare a PSD-ului, care se manifesta la indicatiile pretioase ale stim noi cui. Avem, in concluzie, o stare de spirit pozitiva si ofensiva.
Ce reprosati actualei puteri?
In primul rand, nerespectarea promisiunilor electorale. In momentul in care dai cu o mana si iei cu doua, apare clar o carenta de moralitate. Preturile cresc, veniturile in cel mai bun caz, raman aceleasi. Si pentru aceste masuri este facut vinovat PSD-ul.
Nu sunteti resentimentar?
Nu. E o chestiune de evidenta clara a realitatii. Pana acum puterea a avut parte de o perioada de gratie. Dupa Congres, veti vedea, PSD-ul va demonstra ca stie sa faca o opozitie taioasa si corecta. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.