Fostul procuror general al Romaniei, Joita Tanase, se intoarce la Parchetul instantei supreme, dupa ce a fost rechemat cu doua luni mai devreme din postul de consul al Romaniei la Strasbourg. El a demisionat din functia de procuror general in 28 augu
Fostul procuror general al Romaniei, Joita Tanase, se intoarce la Parchetul instantei supreme, dupa ce a fost rechemat cu doua luni mai devreme din postul de consul al Romaniei la Strasbourg. El a demisionat din functia de procuror general in 28 august 2003, iar pe parcursul celor peste doi ani si jumatate, mandatul de procuror general detinut de el "a excelat" in decizii care au starnit reactii publice sau chiar au fost contestate, cele mai importante dintre ele fiind recursuri in anulare. Potrivit Mediafax, prima decizie extrem de contestata luata de Joita, la nici o luna de la numirea oficiala in functia de procuror general al Romaniei, a fost suspendarea sentintei definitive a Curtii Supreme de Justitie (CSJ), prin care generalii (r) Victor Athanasie Stanculescu si Mihai Chitac au fost condamnati la cate 15 ani de inchisoare pentru evenimentele din decembrie 1989 de la Timisoara, dupa ce acestia facusera memorii la Parchet, cerand rejudecarea lor. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.