Reprezentanti ai Consiliului Judetean Brasov au prezentat colegilor lor din administratia orasului japonez Yokohama oportunitatile de investitii din judetul lor, in cadrul unei intalniri desfasurate pe 18 aprilie, informeaza un comunicat al Pavilionu
Reprezentanti ai Consiliului Judetean Brasov au prezentat colegilor lor din administratia orasului japonez Yokohama oportunitatile de investitii din judetul lor, in cadrul unei intalniri desfasurate pe 18 aprilie, informeaza un comunicat al Pavilionului Romaniei la EXPO 2005 Aichi Japonia. Intalnirea a avut loc cu ocazia vizitei in Japonia a unei delegatii conduse de vicepresedintele CJ, Mihai Butaru, in perioada 12-18 aprilie. In acest context, a avut loc pe 14 aprilie un seminar economic la Osaka, organizat de Ministerul Afacerilor Externe, iar pe 13 aprilie a fost vizitat Pavilionul Romaniei la Expo 2005, Aichi participare coordonata de catre MAE roman. La discutiile de la Yokohama au participat primarul orasului, Hiroshi Nakada, Petre Stoian, insarcinatul cu afaceri a.i. la ambasada Romaniei la Tokyo, impreuna cu reprezentanti ai mediilor de afaceri nipone interesati de proiecte de investitii in Romania. Discutiile au vizat oportunitatile de afaceri ale investitorilor din Yokohama in zona Brasov, in special in domeniul turismului, dezvoltarii infrastructurii si reciclarii deseurilor. Participantii au apreciat ca experienta nipona in aceste domenii le va fi utila in dezvoltarea unor proiecte de anvergura in judet, dar si pentru administrarea, eventual in comun cu investitori niponi, a unor proiecte punctuale, in special de modernizare a infrastructurii.
Experienta nipona in domeniul protectiei mediului este foarte utila administratiei romanesti in procesul de aderare a Romaniei la UE, au punctat reprezentantii locali brasoveni. (E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.