Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a dispus, ieri, o serie de masuri pentru respectarea disciplinei rutiere de catre conducatorii auto si intregul personal din subordine, pentru reducerea numarului nepermis de mare de accidente de
Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a dispus, ieri, o serie de masuri pentru respectarea disciplinei rutiere de catre conducatorii auto si intregul personal din subordine, pentru reducerea numarului nepermis de mare de accidente de circulatie in care sunt implicate cadre ale MAI. Astfel, sefii trebuie sa atentioneze personalul din subordine sa nu conduca autovehiculele proprietate personala sub influenta bauturilor alcoolice sau in conditii de stres si oboseala, dar si asupra respectarii cu strictete a normelor de conduita preventiva in trafic. In plus, trebuie restudiata si insusita temeinic legislatia rutiera in vigoare, dar si sa fie analizate cu responsabilitate evenimentele rutiere in care a fost implicat personalul institutiei. Totodata, inainte de plecarea in misiune, cu autovehicule din dotare sau personale, personalul trebuie instruit cu privire la respectarea conduitei preventive. Ministrul Vasile Blaga a apreciat ca accidentele produse cu vinovatie sau in contextul unor circumstante agravante afecteaza prestigiul si autoritatea Ministerului Administratiei si Internelor, reprezentand "un fenomen incompatibil cu statutul lucratorilor acestei institutii".
In primul trimestru, cadrele MAI au fost implicate in 75 de accidente de circulatie, dintre care 42 s-au produs cu vinovatia acestora, fiind soldate cu opt morti (doi angajati ai ministerului si sase civili) si 54 de raniti (22 de angajati ai MAI si 32 de civili). (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.