Ministrul Educatiei apreciaza ca incidentul de la Motru, in care patru elevi sunt acuzati ca ar fi protagonistii unui film erotic, este un semnal de alarma care trebuie sa determine modificarea regulamentului scolar si incheierea unui contract intre
Ministrul Educatiei apreciaza ca incidentul de la Motru, in care patru elevi sunt acuzati ca ar fi protagonistii unui film erotic, este un semnal de alarma care trebuie sa determine modificarea regulamentului scolar si incheierea unui contract intre familie, scoala si elevi. Ministrul Mircea Miclea a adaugat, ieri, ca acest semnal de alarma trebuie luat in considerare foarte serios, motiv pentru care a solicitat o ancheta pentru a stabili situatia reala din respectiva unitate de invatamant. "Este foarte clar ca trebuie sa reconsideram tot regulamentul de functionare a unitatilor scolare in ceea ce priveste comportamentul elevilor. Pentru intocmirea acestui document vom consulta reprezentantii scolii, consiliile elevilor, comitetele de parinti, profesorii, va fi un regulament care sa-l faca responsabil pe fiecare pentru respectarea disciplinei. In perspectiva, vizam stabilirea unui contract intre familie, scoala si elevi, astfel incat toate partile sa fie responsabile", a spus Mircea Miclea. El a adaugat ca, unele familii se considera mai putin responsabile fata de soarta copiilor lor, vin la scoala cu greu o data pe an, dupa multe insistente din partea dirigintilor. "Vom stabili un contract in care trebuie sa fie prevazute obligatiile tuturor partilor pentru respectarea disciplinei", a conchis ministrul Educatiei. Acesta a precizat ca Ministerul Educatiei si Cercetarii are deja elaborat un proiect de regulament scolar, care urmeaza sa fie introdus incepand din toamna lui 2005, dupa ce isi vor da acordul si partenerii sociali - sindicatele cadrelor didactice si consiliile elevilor.
Patru elevi de la Scoala Generala nr. 1 din Motru - trei baieti de 15 ani si o fata de 12 ani si jumatate - sunt cercetati de Politie pentru perversiuni sexuale si raporturi sexuale cu minori. Purtatorul de cuvant al IPJ Gorj, comisarul Cornelia Micu, a declarat, citat de Mediafax, ca cei trei elevi la Scoala Generala nr. 1 din Motru sunt anchetati dupa ce imagini cu ei ar fi aparut intr-un film erotic devenit foarte cunoscut in Motru in ultimele zile. Comisarul Cornelia Micu a afirmat ca politistii s-au autosesizat dupa ce prin oras au aparut zvonuri ca CD-ul ce contine filmul respectiv ar fi fost comercializat "la colt de strada" pe diverse sume. In urma verificarilor facute, politistii i-au identificat pe minori, precum si apartamentul in care s-au facut filmarile si calculatorul unde a fost multiplicat filmul. Potrivit anchetatorilor, cel de-al patrulea elev a pus la dispozitie apartamentul unde au fost facute filmarile, cu o camera digitala, precum si calculatorul folosit la multiplicarea filmului pe compact discuri. Politistii gorjeni au intocmit dosar penal pe numele elevilor, trei dintre ei fiind acuzati de perversiuni sexuale si intretinere de relatii sexuale cu un minor, iar cazul a fost inaintat Parchetului Tribunalului Gorj. Conducerea Scolii Generale nr. 1 din Motru a negat implicarea elevilor intr-un astfel de film. Cei doi baieti le-au declarat reprezentantilor de la Directia de Protectie a Drepturilor Copilului Gorj ca au facut inregistrarile respective pentru a se distra. Potrivit sefului Directiei de Protectie a Drepturilor Copilului Gorj, Constantin Preoteasa, reprezentanti ai Directiei au stat de vorba cu minorii implicati in acest scandal si au aflat ca baietii, care sunt in clasa a opta, provin din familii instarite. Cei doi elevi au precizat ca nu au facut filmul pentru a obtine bani de pe urma acestuia, ci doar pentru a se distra. Eleva de 12 ani care a aparut si ea in scenele porno a absentat de la scoala si nu a avut nici o intalnire cu reprezentantii Directiei de Protectie a Drepturilor Copilului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.