Vicepresedintele PSD Mircea Geoana ar putea candida impotriva lui Ion Iliescu la presedintia partidului, decizia finala urmand sa fie anuntata astazi. Totodata, Geoana nu a exclus posibilitatea ca, impreuna cu un "grup de modernizatori", sa mai astep
Vicepresedintele PSD Mircea Geoana ar putea candida impotriva lui Ion Iliescu la presedintia partidului, decizia finala urmand sa fie anuntata astazi. Totodata, Geoana nu a exclus posibilitatea ca, impreuna cu un "grup de modernizatori", sa mai astepte inca doi ani de zile pentru a-l contracara pe Iliescu, la urmatorul Congres PSD. "Nu exclud ca decizia noastra sa fie una de a actiona in doi timpi: de a face un numar de schimbari cat mai importante la acest Congres si sa avem rabdare sa construim, intr-o echipa de modernizatori in PSD, deciziile care vor fi luate peste doi ani de zile; sau daca simtim nevoia sa dam semnalul complet, s-o facem acum", a declarat Geoana. El a mentionat ca decizia finala privind o eventuala candidatura a sa impotriva lui Iliescu o va lua impreuna cu colegii din organizatiile PSD. "Ma gandesc serios sa candidez la o functie de conducere in PSD. Decizia finala o voi lua insa in aceasta seara (ieri seara n.red.), dupa o discutie cu mai multi colegi", a comentat vicele PSD. Intrebat daca a avut o discutie cu Iliescu pe aceasta tema, Geoana a raspuns cat se poate de clar: "Bineinteles ca am avut. El a incurajat principiile concurentiale in partid si nu cred ca o evenmtuala candidatura a mea ar putea sa-l deranjeze. Competitia fara concurenti este o cursa solitara". Geoana a vorbit si despre nevoia de innoire a partidului. "PSD are nevoie de un mesaj de innoire, are nevoie de un mesaj in care sa arate ca este capabil sa invete ceva din greselile facute in ultimii ani de zile. Nu este vorba dor de o decizie personala sau de un concurs de frumusete", a sustinut Geoana. Intentia vicepresedintelui PSD de a candida impotriva lui Iliescu la sefia partidului a fost dezvaluita, luni seara, la sedinta Delegatiei permanente, de Viorel Hrebenciuc. De altfel, in urma cu o luna, Geoana a iesit in fata presei si a anuntat ca se gandeste serios sa intre in competitie cu liderul PSD. "Este o decizie pe care o analizez si o cumpanesc, nu de capul meu. Vreau sa vad daca exista suficient sprijin In partid. Daca exista o sansa de succes nu voi ezita sa iau aceasta decizie", a comentat vicele PSD. Anuntul lui Geoana a venit pe fondul unui conflict deschis avut cu Iliescu, cand acesta din urma l-a numit "prostanac". "Cred ca Ion Iliescu, fie face un atac politic deliberat, fie a ajuns intr-o etapa a vietii sale biologice in care nu mai stie ce vorbeste", a replicat la acea data Geoana.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.