Lectorul universitar bacauan Dragos Rusu, de la Universitatea de stat Bacau, Facultatea de Stiinte, este acuzat de trafic de droguri de mare risc de catre procurorii Serviciului teritorial Bacau al Directiei de investigare a infractiunilor, transmite
Lectorul universitar bacauan Dragos Rusu, de la Universitatea de stat Bacau, Facultatea de Stiinte, este acuzat de trafic de droguri de mare risc de catre procurorii Serviciului teritorial Bacau al Directiei de investigare a infractiunilor, transmite Rompres. Conform oamenilor legii, tanarul universitar, de 27 de ani, fiul unui cunoscut profesor de la aceeasi Universitate bacauana, a trimis peste hotare, incepand cu 2003, inclusiv in aceasta luna, colete cu medicamente incadrate in categoria stupefiantelor.
Anchetatorii cred ca Dragos Rusu a avut complicitatea unor farmacisti bacauani, care l-au aprovizionat cu cantitati foarte mari de medicamente avand regim special: morfina injectabila sau tablete, vendal, sevredol, mialgin, sintalgon, DHC, oxicodon. Alaturi de aceste stupefiante ce contin substante active interzise, tanarul a mai trimis in aceleasi colete diazepam si piacetam, care se pot obtine insa si pe retete eliberate de medicii de familie. Judecatorii au fost de parere ca nu este necesara eliberarea unui mandat de arestare pe numele acuzatului si au decis cercetarea lui in stare de libertate.
Cadrele didactice de la Universitatea Bacau afirma ca stiu putine lucruri despre colegul lor acuzat de trafic de droguri. "Nu putem sa va spunem mare lucru deoarece nu-l prea cunoastem", a sustinut prorectorul Gheorghe Brabie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.