Potrivit unor informatii neoficiale unul din negociatorii care se ocupa de eliberarea jurnalistilor rapiti in Irak este cadru activ al Serviciului de Informatii Externe si are gradul de general. Octavian Harseu este personajul misterios surprins de r
Potrivit unor informatii neoficiale unul din negociatorii care se ocupa de eliberarea jurnalistilor rapiti in Irak este cadru activ al Serviciului de Informatii Externe si are gradul de general. Octavian Harseu este personajul misterios surprins de reporterii Reuters impreuna cu delegatia romana deplasata saptamana trecuta la Asociatia Clericilor Musulmani din Bagdad. In momentul de fata, Harseu este consilierul lui Mihai Stuparu, ambasadorul Romaniei in Irak. Teoretic el este reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe, dar figureaza in evidentele SIE cu gradul de general. In ultimii ani, Harseu a fost trimis la post, sub acoperire, la mai multe ambasade, fiind oficial atasat cultural sau comercial. Prin 2002, Octavian Harseu reprezenta tara noastra in calitate de atasat cultural la Ambasada Romaniei din Rabat-Maroc.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.