Hidrologii avertizeaza asupra pericolului producerii de inundatii, in perioada 18 aprilie, ora 18.00, si pana pe 21 aprilie, ora 24.00, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor. In acest interval, se prognoz
Hidrologii avertizeaza asupra pericolului producerii de inundatii, in perioada 18 aprilie, ora 18.00, si pana pe 21 aprilie, ora 24.00, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor. In acest interval, se prognozeaza cresteri de debite si niveluri, ca urmare a precipitatiilor, propagarii si cedarii apei din stratul de zapada din zona de munte. Sunt vizate raurile Crisul Negru, Crisul Alb, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Vedea, Arges, Ialomita si Buzau, cele mai importante cresteri de debite urmand sa se inregistreze pe raurile Viseu, Iza, Tur, Mures, Jiu, Desnatui si Olt. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce si pe versanti si pe raurile mici din zonele de deal si de munte necontrolate hidrometric. Au fost avertizate prefecturile judetelor Bistrita Nasaud, Maramures, Satu Mare, Salaj, Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea si Olt.
Administratia Nationala de Meteorologie atentioneaza ca, pana la miezul noptii, se vor inregistra ploi insemnate, intensificari ale vantului, racire accentuata, bruma si inghet la sol in cea mai mare parte a tarii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.