Ministrul de Externe al Romaniei, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat ieri ca actiunile viitoare ale diplomatiei romanesti in Uniunea Europeana trebuie sa se bazeze pe "fler", pe capacitatea de a negocia si de a forma aliante, deoarece interesele tari
Ministrul de Externe al Romaniei, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat ieri ca actiunile viitoare ale diplomatiei romanesti in Uniunea Europeana trebuie sa se bazeze pe "fler", pe capacitatea de a negocia si de a forma aliante, deoarece interesele tarii vizeaza acum ca pozitiile sale sa se regaseasca in politicile UE, informeaza Mediafax. Ungureanu a precizat ca, dupa votul favorabil al Parlamentului European, Romania intra intr-o alta logica politica. El a adaugat ca pana acum politica externa, implicit tot ceea ce tine de proiectul integrarii europene, individualiza Romania. Ministrul de Externe a aratat ca Romania era o tara care incerca de una singura sa castige credibilitate si sa demonstreze ca poate deveni membra a clubului. El a adaugat ca, intrand in Uniunea Europeana, interesele Romaniei nu se pot realiza decat asociindu-se la interesele altor state membre, astfel ca logica politica se schimba de la luptatorul singur la luptatorul intr-o unitate mai mare.
Mihai razvan Ungureanu a precizat ca este vorba despre o logica de grup, pe care in prezent Romania o exerseaza in cadrul NATO. "Pentru asta iti trebuie fler, nu o inteligenta brutala, ci o inteligenta tactica, atenta la detaliu, nu voce amplificata, ci voce convingatoare. Este alta stilistica de lucru. Este nevoie si de alti oameni", a declarat seful diplomatiei romanesti. Razvan Ungureanu a apreciat, de asemenea, ca votul Parlamentului European a fost "un examen de trecere" pe care Romania l-a promovat, dar nu este singurul si nici ultimul. El a spus ca in continuare este nevoie de mai multa seriozitate, mai multa intelegere, mai mult tact si mai multa incredere in propriile puteri. Ministrul de Externe a precizat ca urmatoarele luni sunt decisive, iar obiectivul major este ratificarea Tratatului de aderare in Parlamentele tuturor celor 25 de state membre UE. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.