Printre scrisorile in care romanii fie cer banii depusi la CEC pentru Dacii, fie rezolvarea unei probleme care tine de fondul funciar sau de lipsa de spatiu in inchisorile din Romania, se mai strecoara si tot felul de scrisori ciudate care nu fac dec

Printre scrisorile in care romanii fie cer banii depusi la CEC pentru Dacii, fie rezolvarea unei probleme care tine de fondul funciar sau de lipsa de spatiu in inchisorile din Romania, se mai strecoara si tot felul de scrisori ciudate care nu fac decat sa-i determine pe senatori sa zambeasca condescendent. Comisia pentru Drepturile Omului din Senat este locul unde "se aduna" tot felul de petitii care de care mai anormale. Desi pare paradoxal, cei mai multi nemultumiti sunt detinutii care reclama lipsa spatiului din celulele care le-au devenit "casa". Profitand probabil de faptul ca presedintele acestei comisii, senatorul UDMR Gyorgy Frunda, este si initiatorul legii prin care ar trebui sa fie despagubiti toti cei care au avut depusi la CEC bani pentru Dacii, comisia este asaltata de asemenea solicitari. Pe langa acest gen de scrisori, sosesc din pacate pe adresa Senatului si tot felul de ciudatenii.
* Un domn destul de suparat pe viata a trimis o petitie scriind pe spatele unei foi care il infatisa pe Nicolae Ceausescu. Acesta motiveaza in textul scrisorii ca nu a avut bani pentru o coala alba si de aceea a folosit "poza lui Ceausescu". Petitionarul se roaga de presedintele comisiei al carui nume nici macar nu-l stie, sa-l primeasca in audienta. "Domnul presedinte, va rog cu mult respect sa fiu primit personal in audienta la dumneavoastra sau daca nu se poate sa fiu primit, sa imi trimiteti o funie si sapun. Va rog, ca alta solutie nu mai este"!

"Ma urmareste Securitatea de 15 ani"

* Desi nu mai este seful statului, senatorul Ion Iliescu este in continuare in atentia petitionarilor. O doamna cere cu insistenta comisiei sa cerceteze dosarul lui Ion Iliescu si sa-l scoata din randul senatorilor pentru ca a distrus-o fizic, psihic si material.
"Securistii regimului Iliescu mi-au facut pagube de 30-40 de milioane, mi-au demolat casa si au pus bombe si otravuri pe locul de casa", se mai arata in scrisoare. Petitionara cere comisiei sa o despagubeasca pentru persecutiile suportate timp de "15 ani in epoca Ion Iliescu".
* O alta persoana se plange comisiei ca a fost urmarita de Securitate din 1988 si pana in prezent. in sapte pagini batute la calculator femeia se plange ca a fost "chinuita de atatia ani si ca i s-au luat bijuteriile din aur, care valoreaza cat un autoturism Dacia nou sau blanurile care costau milioane". "Nu o sa va povestesc cum a fost obturata canalizarea si cum am fost inundati cu fecale", se mai plange femeia. in final aceasta cere comisiei sa o repuna in drepturi, altfel se va adresa Curtii Europene pentru Drepturile Omului.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.