Soarta ostaticului american rapit recent in Irak, Jeffrey Ake, este o "prioritate", insa SUA nu vor negocia cu rapitorii, a declarat ieri purtatorul de cuvant al Casei Albe, Scott McClellan, informeaza Rompres. "Este un subiect sensibil si o priorita
Soarta ostaticului american rapit recent in Irak, Jeffrey Ake, este o "prioritate", insa SUA nu vor negocia cu rapitorii, a declarat ieri purtatorul de cuvant al Casei Albe, Scott McClellan, informeaza Rompres. "Este un subiect sensibil si o prioritate pentru noi", a afirmat Scott McClellan, in cadrul unei conferinte de presa. "Ne aflam in contact cu familia sa. Fiind vorba despre un ostatic american, este vorba de un subiect prioritar pentru SUA", a subliniat el. In context, el a reamintit insa ca politica americana nu prevede negocieri cu rapitorii. "Pozitia noastra in ceea ce prevede negocierile cu rapitorii este clar stabilita", a subliniat oficialul de la Casa Alba. Al-Jazeera a difuzat miercuri seara o inregistrare video in care cetateanul american rapit duminica la Bagdad cere Administratiei de la Washington sa-si retraga trupele din Irak pentru a-i salva viata. Televiziunea nu a difuzat si banda sonora a inregistrarii video, precizand insa ca ostaticul "a cerut Administratiei SUA sa inceapa un dialog cu rezistenta irakiana pentru a-i salva viata". Ostaticul era asezat in spatele unui birou din lemn, tinand in mana un pasaport si o legitimatie cu fotografie, in timp ce trei barbati aveau armele indreptate asupra lui. Un purtator de cuvant al Ambasadei SUA la Bagdad, Bob Callahan, a confirmat ca barbatul din inregistrare este contractorul american rapit duminica pe un santier din zona Bagdadului. Rapirea cetateanului american nu a fost revendicata. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.