Seful arbitrilor, Ion Craciunescu, se hotarase sa-l suspende pe Serea inca dupa incheierea meciului Dinamo - FC National 4-0.
Craciunescu a vazut derby-ul Steaua - Rapid intr-o loja din Ghencea. La intrare a fost interpelat de Titi Dumitriu:

Seful arbitrilor, Ion Craciunescu, se hotarase sa-l suspende pe Serea inca dupa incheierea meciului Dinamo - FC National 4-0.
Craciunescu a vazut derby-ul Steaua - Rapid intr-o loja din Ghencea. La intrare a fost interpelat de Titi Dumitriu: "Ce s-a intamplat la Dinamo, Ioane?" Presedintele CCA a rabufnit: "Serea ne-a facut de rasul lumii. E incalificabila prestatia lui! N-o sa-l mai las sa arbitreze in Divizia A niciodata. Nu este posibil sa faci atatea greseli in favoarea unei singure formatii". Craciunescu a marturisit si de ce a adus arbitri straini la meciurile importante. "Am vrut sa le arat arbitrilor nostri cum se conduce un meci in strainatate. N-au invatat nimic", a spus seful CCA, care a adaugat ca a dorit sa aduca arbitri italieni la meciurile din Romania, insa acestia cereau sume mari, de 5.000 de euro, astfel ca a fost nevoit sa apeleze la altii mai ieftini, din Norvegia, Suedia sau din Elvetia.
Oficial, Craciunescu, a convocat ieri o conferinta de presa in care a anuntat ca Serea va fi scos de pe lista FIFA incepand cu luna septembrie, ca focsaneanul nu va mai fi delegat la nici un meci international pana la finalul campionatului si ca va fi retrogradat pe termen nelimitat la Divizia C. Nici asistentul Ispas Cojocaru nu a scapat de pedeapsa: el va fi retinut de la delegari internationale timp de un an si va fi retrogradat pe termen limitat la Divizia C. Craciunescu a marturisit ca nu poate face nici o asociere intre clubul Dinamo si prestatia lui Serea.
Ispas Cojocaru i-a semnalizat "centralului" fault in faza eliminarii lui McKein, iar la primul penalty asistentul i-a semnalizat prin beep ca a fost fault. Craciunescu a spus ca a vorbit cu Serea dupa meci si acesta i-a transmis ca e constient ca a facut erori. "Am gresit, sunt gata sa platesc", si-a pus cenusa in cap arbitrul-petarda.


Ando delireaza: "Arbitraj corect"

Jucatorii si antrenorii nu au nici o vina, suporterii - atatia cati mai suporta magariile conducerii -, nici atat. Cvintetul Borcea - Netoiu - Badea - Dinu - Cohn isi bate joc de Dinamo, de fotbalul romanesc si de iubitorii sportului.
Romania a asistat miercuri seara la o mascarada. Pentru a salva un sezon compromis, Dinamo trebuia sa treaca de FC National in semifinalele Cupei. si a facut-o la pas, dupa ce arbitrul a acordat, in a doua repriza, doua cartonase rosii si doua penalty-uri gratuite impotriva "bancarilor". "Centralul" poate sa se lase linistit de meserie, pentru ca, probabil, are un loc asigurat la firmele lui Netoiu din Vrancea.
Saracul Landi, tehnicianul oaspetilor, s-a crucit: "A fost o umilinta pentru profesia de antrenor. imi pare rau pentru jucatorii mei, care au fost umiliti si ei. Speram sa jucam 11-11 si nu 12-11 - si imi asum toata responsabilitatea pentru aceste declaratii". Landi a continuat: "Faptul ca jucatorii dinamovisti s-au bucurat la golurile 3 si 4 imi pare un comportament nesportiv".
De partea cealalta, Andone e pe alta lume: "Nu vreau sa-l apar pe arbitru, dar el putea sa-l elimine pe McKain inca din prima repriza. Eu spun ca deciziile lui Serea au fost corecte. Dinamo joaca pe merit in finala, pentru ca am facut unul din jocurile bune din acest an". si Florentin Petre e de aceeasi parere: "Nu am vazut diferente in meciul de azi (n.r. miercuri) fata de arbitrajul elvetianului din meciul cu Steaua. Serea a avut azi faze destul de grele, dar deciziile au fost juste. Nationalul nu are de ce sa acuze".

Gino: "Ionica e un japcar"

Dinamo - National, 4-0, meci contand in semifinalele Cupei Romaniei, a fost facut praf de "centralul" Ionica Serea, care a avantajat clar echipa din sos. stefan cel Mare pentru a accede in finala. "Serea e un japcar, pentru ca n-au fost una sau doua greseli personale. Cand dai sase cartonase galbene, doua rosii, plus doua penalty-uri, toate impotriva unei echipe, e clar ca esti pus pe furat", a tunat Iorgulescu.
"Am auzit ca Serea a fost retrogradat la Divizia C, ca si Balaj. Nu vreau sa-i iau apararea lui Balaj, dar pentru lovitura indirecta acordata noua la meciul cu Rapid a fost trimis in "C", ca si Serea de altfel, care si-a batut joc de noi cu Dinamo. Craciunescu are alte unitati de masura. Antrenorul Landi parca e teleghidat, nici acum nu si-a revenit saracul din soc - isi incepe Gino tirada. Ce mare branza ca a fost retrogradat Serea in "C"? La vara este iertat si spre toamna ne trezim iar cu el pe cap. Ar trebui exclus definitiv din arbitraj. Nationalul e persecutat. Ba Tudor, ba Corpodean, acum ni l-au dat pe Serea, ca asta nu apucase sa ne fure - continua Iorgulescu. Dezgustator. La vara ma las de fotbal pentru ca n-am nici o satisfactie. De zece ani tin echipa asta, dar se pare ca sunt interese ca noi sa nu castigam nici un trofeu. Dinamo face tot ce-i sta in putinta pentru a-si atinge scopurile. Oricum, nu mut Nationalul la Craiova pentru ca vreau sa las aceasta echipa pe maini bune", a incheiat Gino.
"Cainii rosii" sunt revoltati

Site-ul oficial al "cainilor rosii", "dinamo-online.net", a fost imediat dupa meci gazda unor aprigi discutii legate de arbitrajul lui Serea. Mai jos va prezentam opiniile mai multor fani dinamovisti cu privire la meciul din semifinala Cupei Romaniei. 4 Radu: "Ceea ce s-a intamplat in aceasta seara pe stadionul nostru depaseste cu mult ceea ce am vazut pana acum in materie de aranjamente in fotbal. Multi dintre noi mai traiesc inca cu sufletul langa Dinamo si au fost dezamagiti de circul din aceasta seara.

* Cerberus: "Blat nu stiu cat a fost, fiindca cel putin unii dintre jucatorii Nationalului au vrut... Cu arbitrul s-a facut magaria".

* xxx: "Un meci in care te ajuta arbitrul tot blat se cheama! S-a pus presiune pe Marodin si a executat comanda Serea...".

* joony: "Mi-e sila sa ma mai bucur! Circ cu Arges sa terminam pe locul 2, circ acum, sa-si scape oamenii pielea, cu vesnica noastra salvare, FC National. Cat mai trebuie sa induram asta? Marlanie pe fata... E clar ca vor sa ne ia de fraieri...".

* RedDogForever: "E o rusine pentru noi, bataie de joc. Arbitrul i-a terminat pe National. Mai avea un pic si se apuca el sa dea gol".

* mario24: "Mi-e sila. Arbitrul de centru a fost o sluga".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.