Dezvaluirile din presa referitoare la contractele banoase acordate de Senat unei firme la care este actionar celebrul Omar Hayssam au bagat in corzi conducerea acestei institutii. In timp ce presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, l-a luat pe "nu s
Dezvaluirile din presa referitoare la contractele banoase acordate de Senat unei firme la care este actionar celebrul Omar Hayssam au bagat in corzi conducerea acestei institutii. In timp ce presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, l-a luat pe "nu stiu" in brate, desi contractele in cauza purtau semnatura protejatului sau, Constantin Sava, vicepresedintele acestei institutii, Radu Berceanu, a anuntat ca va cere rezilierea intelegerii. Intre timp, actualul secretar general al Senatului, Dan Vasiliu, a recunoscut ca Omar Hayssam a primit bani de la Senat, inca din anul 2001. Potrivit unui cotidian central, contractul incheiat intre Senat si firma la care este actionar Omar Hayssam, City Center, prevede asigurarea service-ului auto pentru masinile marca Daewoo ale Senatului in 2005.
"Nu stiu, nu cunosc. O sa ma interesez", au fost cele cateva cuvinte adresate presei de catre Vacaroiu. In schimb, Berceanu a fost mult mai categoric, precizand ca va cere Biroului Permanent rezilierea contractului incheiat intre Senat si firma la care este actionar Omar Hayssam. Liderul democrat Radu Berceanu a aratat ca va ridica in Biroul Permanent si problema modului in care a fost acordat acest contract si va cere verificarea acestuia de catre chestorii Senatului." S-ar putea sa fie si alte contracte, cu diferite persoane, care s-ar putea sa fie la fel de incorecte si ilegale", a declarat Berceanu. El a mentionat ca, daca verificarea efectuata de chestori nu va duce la un rezultat relevant, atunci va cere infiintarea unei comisii senatoriale de ancheta. "Faptul ca o firma la care este actionar Omar Hayssam ajunge sa primeasca permanent contracte, chiar si de reparare a masinilor Senatului, nu este o intamplare", a comentat liderul PD. In opinia sa, ar trebui revazute toate contractele incheiate de Senat si unde sunt neclaritati sa se organizeze noi licitatii.
Trei miliarde in patru ani
La randul sau, Dan Vasiliu a mentionat ca firma la care este actionar Omar Hayssam a incasat trei miliarde de lei in perioada 2001 - 2005, de la institutia Senatului, conform contractului de prestari servicii incheiat intre cele doua parti. El a precizat ca in cazul incheierii acestui contract a fost vorba despre o selectie de oferte. Conform lui Vasiliu, au fost anuntate cinci firme autorizate, dar la selectie s-au prezentat numai doua firme. "City Center avea pretul de manopera pe executie cel mai mic, de 4,70 euro pe ora, in timp ce cealalta firma avea un pret de peste 5 euro pe ora", a explicat secretarul general. "Eu am mari dubii, pentru ca atunci cand se prezinta doar doua firme pot exista intelegeri prealabile intre acestea", a precizat Vasiliu, mentionand ca in maximum doua saptamani va organiza o noua licitatie pentru a incheia un contract de prestari servicii.
Contractul a fost reinnoit in 2005
Chestorul Senatului, Nicolae Vlad Popa, a spus ca in contractul incheiat intre Senat si City Center, "aparent" nu exista nereguli. "Este curios insa ca din 2001 aceeasi firma castiga in fiecare an prin aceeasi procedura de selectie de oferte", a precizat Popa. El a aratat ca este un semn de intrebare faptul ca selectia a fost facuta din doar doua oferte si a apreciat ca, in opinia sa, este vorba despre "aplicarea unor hotarari de partid, fiind evident ca intre firma lui Omar Hayssam si PSD exista o legatura foarte buna". Potrivit lui Popa, reinnoirea contractului a avut loc in vacanta parlamentara, la sfarsitul lunii ianuarie 2005.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.