Secretarul de stat Serban Pretor, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), a fost audiat ieri la Tribunalul Constanta, in calitate de martor in procesul intentat Inspectoratului de Politie Constanta si Inspectoratului General al Polit
Secretarul de stat Serban Pretor, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), a fost audiat ieri la Tribunalul Constanta, in calitate de martor in procesul intentat Inspectoratului de Politie Constanta si Inspectoratului General al Politiei de fostul sef adjunct al Politiei Medgidia, comisarul sef Nicolae Safta. Safta, care a fost eliberat din functie in urma scandalului agresarii secretarului de stat Serban Pretor de catre doi subofiteri SPP, pe motiv ca nu ar fi coordonat bine ancheta si pentru management defectuos, a dat in judecata IPJ Constanta si IGPR cerand constatarea nulitatii dispozitiei de eliberare a sa din functie, precum si daune in valoare totala de 200.000 de euro.
Serban Pretor a relatat ieri incidentul din 8 august 2004, mai precis modul de desfasurare a anchetei la Politia din Medgidia. "Din partea Politiei Medigidia, cel care a condus ancheta a fost comisarul sef Nicolae Safta. Fata de modul desfasurarii anchetei la sediul Politiei din Medgidia nu am avut nemultumiri. Pe comisarul Safta l-am cunoscut la momentul organizarii recunoasterii din grup si, ulterior, cand acesta mi-a pus la dispozitie biroul sau pentru declaratiile catre presa", a precizat Pretor. Acesta a mai spus ca, ulterior, a fost invitat la IPJ Constanta, unde i s-a spus ca ancheta facuta la Politia Medgidia a fost corespunzatoare, iar dosarul a fost inaintat la Parchetul Curtii de Apel Constanta, unde s-a constatat acelasi lucru. "Apreciez ca cercetarea facuta de Safta s-a facut cu profesionalism, corectitudine si transparenta. Incercarile de musamalizare a cazului nu au venit din partea Politiei Medgidia", a mai declarat secretarul de stat. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.