Parchetul a strans latul in jurul lui Omar Hayssam, unul din cei mai bogati afaceristi care si-a creat un imperiu financiar in Romania.
Presupusele legaturi dintre Omar si rapirea ziaristilor la Bagdad au generat in tara anchete sub foc incr
Parchetul a strans latul in jurul lui Omar Hayssam, unul din cei mai bogati afaceristi care si-a creat un imperiu financiar in Romania.
Presupusele legaturi dintre Omar si rapirea ziaristilor la Bagdad au generat in tara anchete sub foc incrucisat. Astfel, dupa ce a fost arestat pentru o escrocherie de 1.800.000 de dolari in cazul exportarii a 22 de capete de tractor, procurorii au descoperit o alta latura a retelei de crima organizata pe care Hayssam a cladit-o pe scheletul firmei "Manhattan". De data aceasta, Omar e acuzat, alaturi de fratele sau Mohamad (disparut in Irak), de cumnatul sau Mihai Nasture (fratele sotiei lui Hayssam), de Emile Raja El Assal si Gheorghe Iosif. Potrivit procurorilor, cei cinci au devalizat "Foresta" din Nehoiu, dupa ce au privatizat-o, afacere de care nu ar fi strain prefectul Buzaului Vasile Ion, tatal ziaristei rapite. in acest caz, procurorii au decis ieri sa-i retina pe Iosif, Nasture si El Assal si i-a prezentat aseara Tribunalului cu propunerea de arestare pentru crima organizata, spalare de bani si bancruta frauduloasa. (Adrian Artene, Claudiu Valimareanu)



Miting la Roma pentru ziaristii rapiti

Mai multe asociatii italiene, impreuna cu autoritatile locale de la Roma si jurnalisti din Italia si Franta, au organizat ieri o manifestatie de solidarizare cu ziaristii romani rapiti in Irak - Marie Jeanne Ion, Ovidiu Miscoci si Ovidiu Ohanesian (foto) - si cu frantuzoaica Florence Aubenas, care a disparut din Bagdad impreuna cu translatorul ei acum trei luni. Manifestatia a avut loc in Piazza Santi Apostoli din Roma tocmai pentru a marca o suta de zile de la rapirea lui Aubenas, jurnalista de la ziarul francez "Liberation".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.