Osteoporoza este considerata de specialisti drept a doua problema de sanatate, dupa afectiunile cardiovasculare. Nu e o boala in sine, ci o perturbare serioasa a metabolismului general si in special a celui osos, care se manifesta prin rarefierea str
Osteoporoza este considerata de specialisti drept a doua problema de sanatate, dupa afectiunile cardiovasculare. Nu e o boala in sine, ci o perturbare serioasa a metabolismului general si in special a celui osos, care se manifesta prin rarefierea structurii peretelui osos si care se observa la un examen radiologic. Afectiunea e cauzata de lipsa calciului si a proteinelor. Este denumita "boala tacuta", pentru ca nu doare, nu supara cu nimic, primul semn fiind fractura. Printre factorii de risc frecventi: factorul ereditar, menopauza, tratamente pe perioade lungi, interventii chirurgicale, lipsa de miscare, fumatul si alcoolul. Initial, se credea ca osteoporoza e exclusiv feminina, dar s-a constatat ca si 25% din barbati se confrunta cu aceasta problema.
Scheletul unui adult contine 1 kg de calciu, iar nevoile de calciu sunt variabile: un copil necesita zilnic 600-700 mg calciu, o femeie aflata la menopauza are nevoie zilnic de 1.500 mg calciu. Pentru fixarea calciului e nevoie si de vitamina D. De asemenea, o importanta sursa de calciu o reprezinta lactatele.
Produse din sursa naturala:
Coral D Calciu Natural - Calciu de origine biologica, imbogatit cu 73 de minerale si oligoelemente, printre care magneziu (regina mineralelor). E un supliment natural extrem de util pentru persoanele aflate la menopauza, pentru persoanele cu deficit de calciu, pentru persoanele de varsta a III-a. Se foloseste cursiv 3 luni de zile si regleaza nivelul calciului in organism. Prezentare: flacon cu 30 de capsule. Administrare: o capsula seara inainte de culcare. Pret: 240.000 lei.
Mineral Plus - Acest supliment natural are, alaturi de carbonatul de calciu, vitamina D care fixeaza calciul. Magneziul, prezent in produs, e un important factor antistres, iar zincul intarireste imunitatea. E util in osteoporoza, osteomalacie, tetanie, spasmofilie, hipoparatiroidism, hipertrofie benigna de prostata. E util celor care au probleme cu parul, pielea si unghiile, fiind intaritor. Tratamentul se face 3 luni cursiv. Prezentare: flacon cu 30 de comprimate. Pret: 220.000 lei.
Extract din muguri de carpen - E bun in osteoporoza, ajuta in consolidarea fracturilor, e util in reumatism cronic, artroza, coxartroza, gonartroza, in insomnii, in stari nervoase, decalcifieri la persoane cu varste intre 40-60 ani. Prezentare: flacon cu 50 ml. Pret: 80.000 lei.
Extract din muguri de mesteacan pufos - Util in decalcifieri osoase, osteoporoza, in dureri osoase, coxartroza, gonartroza, traheite, traheobronsite, sinuzite. Se foloseste in gingivite sau paradontoza. Prezentare: flacon cu 50 ml. Pret: 80.000 lei.
Osteo R - E util in perioada postmenopauza, in osteoporoza instalata in aceasta perioada. Are actiune remineralizanta, poate reduce procesele inflamatorii in cazul unui reumatism cronic degenerativ, ajuta la stimularea sintezei de tesut conjunctiv modificat patologic la nivelul articulatiilor, in artroze. Ajuta in anemie, astenie, TBC. Prezentare: flacon 30 capsule. Pret: 70.000 lei.
Produsele prezentate le puteti gasi in magazinele de produse naturiste din str. Baia de Fier nr. 5, din str. Matei Voievod 135 si din str. Traian nr. 118.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.