O actiune de amploare, care a implicat zeci de descinderi, a avut loc, ieri, in locatii din Bucuresti, Ramnicu Valcea si Targoviste, pentru descoperirea membrilor si dezmembrarea unei retele specializata in infractiuni informatice si fraude prin Inte
O actiune de amploare, care a implicat zeci de descinderi, a avut loc, ieri, in locatii din Bucuresti, Ramnicu Valcea si Targoviste, pentru descoperirea membrilor si dezmembrarea unei retele specializata in infractiuni informatice si fraude prin Internet. Printre membrii acestei grupari se numara un fost ofiter al Serviciului Roman de Informatii si un ofiter activ din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. Actiunea - coordonata de procurori ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din cadrul Parchetului instantei supreme si sprijinita masiv de forte de interventie ale Politiei si Jandarmeriei - a mai vizat identificarea si desfiintarea unor Internet-cafe-uri care functioneaza in regim privat tip "underground". Din cele 26 de locatii in care s-a descins simultan, situate in cele trei orase, au fost ridicate sistemele informatice folosite, sume de bani si alte obiecte. Totodata, au fost identificate 31 de persoane suspecte vizate de anchetatori. Grupul oferea spre vanzare pe site-uri specializate bunuri inexistente, cumparatorii fiind in mare parte cetateni straini. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.