Pompierii botosaneni au actionat, in noaptea de miercuri spre joi, timp de mai multe ore pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la manastirea Popauti, ctitorie a domnitorului Stefan cel Mare. Pompierii au fost solicitati sa intervina,
Pompierii botosaneni au actionat, in noaptea de miercuri spre joi, timp de mai multe ore pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la manastirea Popauti, ctitorie a domnitorului Stefan cel Mare. Pompierii au fost solicitati sa intervina, miercuri seara, la orele 22.00, pentru a stinge incendiul care a cuprins cladirea in care se afla chiliile calugarilor manastirii. Timp de aproape trei ore, cinci echipaje din cadrul Inspectoratului Judetean de Urgenta Botosani au actionat cu patru autospeciale pentru a stinge focul care a distrus o parte din acoperis. Au ars peste o suta de metri patrati din acoperis si 50 de metri patrati din tavanul cladirii. Focul a distrus mai multe carti vechi care erau depozitate in pod. Manastirea Popauti este monument istoric, fiind ctitorita de Stefan cel Mare, dar cladirea afectata de incendiu a fost construita recent. In momentul producerii incendiului, in Biserica manastirii Popauti erau cateva zeci de credinciosi, care participau la slujba de noapte, iar in chilii nu erau calugari. (B.C.G.)//
Postul national de televiziune a difuzat, ieri, o informatie potrivit careia puscasul american Christopher R. VanGoethem, care a provocat accidentul in care si-a pierdut viata Teo Peter, a fost gasit nevinovat de catre autoritatile americane. La scurt timp, Ambasada Americii la Bucuresti a infirmat stirea. "Informatiile aparute ieri in presa din Romania privind procesul cetateanului american implicat in accidentul de circulatie care a dus la decesul lui Teo Peter nu sunt adevarate", informeaza Ambasada SUA din Bucuresti. In conformitate cu informatiile pe care le detine Ambasada SUA, "impotriva lui Van Goethem, nici macar nu au fost aduse acuzatii. Atunci cand investigatia va fi finalizata se va lua o decizie in sensul aducerii unor acuzatii", transmite reprezentanta Washingtonului din Bucuresti.
Accidentul a avut loc pe 4 decembrie 2004, in jurul orei 04.30. Comandantul Detasamentului Puscasilor Marini de la Ambasada Statelor Unite la Bucuresti conducea un autoturism "Ford Expedition", pe strada Polona, iar la intrarea in intersectia cu bulevardul Dacia, nu a acordat prioritate unui taxi care circula regulamentar si pe care l-a lovit. In urma impactului, taxiul a fost distrus. Pasagerul de pe locul din dreapta fata al masinii - Teo Peter - a murit pe loc, iar taximetristul s-a ales cu rani usoare. (B.C.G.&D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.