Este vorba de sindromul pseudo-gripal. Acest sindrom este o viroza respiratorie care nu este gripa. De vina sunt niste adenovirusuri. Simptomele sunt asemanatoare gripei, omul face febra de 38-39 de grade, are o stare generala rea, simte dureri de ca
Este vorba de sindromul pseudo-gripal. Acest sindrom este o viroza respiratorie care nu este gripa. De vina sunt niste adenovirusuri. Simptomele sunt asemanatoare gripei, omul face febra de 38-39 de grade, are o stare generala rea, simte dureri de cap, dureri in articulatii, de muschi, il jeneaza si ochii, omul este fonfait, cu nasul afectat de guturai, ganglionii din zona gatului i se inflameaza. Dupa 5-6 zile, omul se vindeca de acest sindrom pseudo-gripal, dar ramane cu o stare de astenie, de oboseala, de lipsa de vlaga, este somnolent.
Acesti convalescenti nu e cazul sa se impacienteze, ei vor recastiga starea normala dupa catva timp. Mai greu se vor recupera cei cu boli cronice. Daca aceasta viroza respiratorie care nu e gripa va produce si o tuse seaca si dureri intense de cap, bolnavii trebuie sa se adreseze medicilor infectionisti, pentru ca suferinta poate evolua spre pneumonie. Cine sunt cei mai expusi la acest sindrom pseudo-gripal? In primul rand, oamenii varstnici, dar expus la riscul acestui sindrom pseudo-gripal este si copilul mic.
Un sfat util este acela de a nu culca copilul mic pe spate, caci se poate sufoca. El trebuie tinut in brate intr-o pozitie mai mult verticala. Nu este deosebit de alarmant acest sindrom pseudo-gripal, dar trebuie sa i se acorde atentie. Oricum, in aceasta iarna, in Romania, n-a fost epidemie de gripa. Dar ea poate sosi la toamna, asa ca oamenii trebuie sa-si faca vaccinul antigripal incepand cu luna octombrie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.