France Telecom a anuntat, ieri, ca a ajuns la un acord pentru majorarea participatiei sale indirecte la Orange Romania la 96,63%, prin cumpararea unui pachet de peste 23% din actiuni de la un grup de investitori condus de AIG New Europe Fund, pentru
France Telecom a anuntat, ieri, ca a ajuns la un acord pentru majorarea participatiei sale indirecte la Orange Romania la 96,63%, prin cumpararea unui pachet de peste 23% din actiuni de la un grup de investitori condus de AIG New Europe Fund, pentru 523 milioane dolari, in numerar. Potrivit unui comunicat al grupului de telecomunicatii, citat de Mediafax, tranzactia va permite France Telecom si Orange consolidarea pozitiei intr-un activ strategic, cu important potential de crestere. Orange Romania, care detine o cota de piata de 48%, a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 47% intre 2003 si 2004 si o marja de profit operational inainte de impozitare si cheltuieli financiare (EBITDA) de 54%. Dupa finalizarea tranzactiei, participatia indirecta a France Telecom la Orange Romania va creste de la 73,27% la 96,63%. Consortiul de investitori financiari care a vandut actiunile include Polish Enterprise Fund LP si Polish Enterprise Fund IV L.P, Innova/98 LP, administrat de Innova Capital, Communications Venture Partners, BancBoston capital, apartinand in prezent Bank of America, Société Générale Romania Fund si Alcatel NV. (M.C.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.