Societatea "Fene Grup" SA, al carei actionar majoritar este deputatul liberal Relu Fenechiu, a inceput, saptamana trecuta, lucrarile de amenajare a unei hale de productie, pe Bulevardul Poitiers nr. 1 din Iasi, fara ca beneficiarul sa aiba autorizati
Societatea "Fene Grup" SA, al carei actionar majoritar este deputatul liberal Relu Fenechiu, a inceput, saptamana trecuta, lucrarile de amenajare a unei hale de productie, pe Bulevardul Poitiers nr. 1 din Iasi, fara ca beneficiarul sa aiba autorizatie de constructie. Beneficiarul este firma "Amur Company" SRL, al carei administrator este Paul Acasandrei, nasul de cununie al deputatului liberal. In cursul saptamanii trecute, fotoreporterul cotidianului ZIUA de Iasi a surprins la fata locului doua autocamioane, cu numerele de inmatriculare IS - 11 - FEN si IS - 37 - FEN, care realizau lucrari pe terenul respectiv. Din momentul in care Inspectoratul Judetean de Stat in Constructii si municipalitatea ieseana au fost sesizate de Mona Thabet, administratorul firmei "Autoned" SRL, inspectorii Serviciului de disciplina in constructii s-au deplasat in fiecare zi la fata locului, insa fara rezultat. "Am fost si cu politia, si cu jandarmii, dar tot nu au vrut sa opreasca lucrarile", a declarat Daniel Todirica, seful serviciului respectiv. Pentru ca nu i-au putut convinge sa sisteze lucrarile, edilii se vor adresa justitiei.
In cursul zilei de ieri, Corpul de Control al municipalitatii a amendat beneficiarul lucrarilor cu suma de 50 milioane lei, pentru lipsa autorizatiei de constructie. Atat SC "Amur Company" SRL, cat si SC "Autoned" SRL au facut demersuri, inca din 2003, pentru concesionarea suprafetei de 590 metri patrati detinuta de primarie. Numai ca, prin hotararea Consiliului Local nr. 450, din septembrie 2003, s-a decis ca terenul sa fie concesionat direct firmei "Amur Company" SRL. Legislatia in vigoare prevede clar ca in asemenea cazuri se organizeaza licitatie pentru concesionarea terenului, iar Prefectura judetului Iasi a constatat ilegalitatea si a transmis ulterior municipalitatii acest lucru. Pentru ca nu a fost desemnata inca firma castigatoare prin licitatie, nici una dintre societatile respective nu a putut primi autorizatie de constructie.
Inspectoratul de Stat in Constructii a fost informat in privinta lucrarilor executate de catre societatea "Fene Grup" SA inca de la sfarsitul saptamanii trecute, insa Radu Lupasteanu, seful Inspectoratului Judetean de Stat in Constructii, a declarat ca verificarile vor demara abia astazi. Recent, in fruntea Inspectoratului de Stat in Constructii a fost numita Dorina Isopescu, membru PNL Iasi, iar Relu Fenechiu a afirmat ca succesul i se datoreaza, in sensul ca a facut nenumarate demersuri pentru promovarea unor ieseni in structurile administratiei centrale. In aceste conditii, asteptam cu interes rezolvarea situatiei. (O.N. - ZIUA de Iasi)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.