Omul de afaceri sirian Omar Hayssam are datorii de peste 16 miliarde de lei la fondul asigurarilor de sanatate pentru salariatii societatilor pe care le are in judetul Buzau, a declarat pentru Mediafax directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanata
Omul de afaceri sirian Omar Hayssam are datorii de peste 16 miliarde de lei la fondul asigurarilor de sanatate pentru salariatii societatilor pe care le are in judetul Buzau, a declarat pentru Mediafax directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, medicul Aurelian Justin. Potrivit aceleiasi surse, CJAS Buzau a apelat la Justitie de mai multe ori pentru recuperarea sumelor, insa de fiecare data institutia nu a avut castig de cauza. Informatiile furnizate de directorul CJAS Buzau sunt sustinute si de directorul Spitalului Orasenesc de la Nehoiu, medicul Marian Frunza, unde primeau ingrijiri angajatii de la Foresta, societate achizitionata de Hayssam in anul 2000. "Pana in decursul anului trecut, la sanatate se acumulase o datorie in judetul nostru de 16 miliarde de lei din banii rezultati care trebuia sa fie platiti de fiecare salariat. Banii erau retinuti inclusiv la impozitul pe salariu, dar nu erau varsati la Bugetul statului", a declarat directorul Spitalului de la Nehoiu, medicul Marian Frunza. Potrivit aceleiasi surse, unitatea spitaliceasca de la Nehoiu nu a beneficiat de nici o sponsorizare din partea omului de afaceri sirian Omar Haissam, desi angajatii de la Foresta erau tratati aici. Conform sursei citate, Spitalul de la Patarlagele a beneficiat de o sponsorizare din partea sirianului Omar Hayssam, de o suta de paturi si saltele. "Am ramas surprins pentru ca totusi noi asiguram asistenta medicala. Am inteles ca un contabil sef de la Foresta era din zona si de asta ar fi dat acolo paturile si saltelele", a spus Frunza.
Foresta Nehoiu a inregistrat debite record la fondul de somaj, suma datorata depasind patru miliarde de lei, a declarat, joi, fostul director al Agentiei Judetene pentru Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Buzau, Ionel Tociu. Potrivit sursei citate, la momentul in care sirianul a achizitionat Foresta Nehoiu in anul 2000, fabrica de cherestea avea datorii la fondul de somaj, insa Hayssam nu a procedat in nici un fel la reducerea nivelului acestora. "In perioada 1997-2002, AJOFM Buzau a avut ca varf de top, in sensul recuperarii unor sume la fondul de somaj, societatea Foresta Nehoiu, cu cele mai mari debite. Am declansat sase proceduri de executare silita, fiecare procedura declansata in care am mers pana la sechestrare de active, a fost stopata de aceasta societate comerciala in instanta. Procedura pe Ordontanta 61 le dadea aceasta posibilitate de a initia actiune in instanta, iar pana la pronuntarea instantei actiunea de executare silita era suspendata", a declarat fostul director al AJOFM Buzau, Ionel Tociu, citat de Mediafax. Conform sursei citate, la inceputul anului 2002, cand Foresta a fost foarte aproape de a-si pierde activele la licitatii, sirianul Omar Hayssam a schimbat sediul scriptic al firmei de la Nehoiu la Bucuresti. "La inceputul lui 2002, au gasit o alta varianta, permisa de legislatia privind infiintarea societatilor comerciale, de mutare a sediului social in Bucuresti. In prima parte a anului 2002, conform procedurii legale, a trebuit sa declinam competenta de executare silita pentru Foresta colegilor de la Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti", a adaugat fostul director al AJOFM Buzau. Potrivit aceleiasi surse, la momentul in care s-a operat modificarea, Foresta Nehoiu insuma datorii la fondul de somaj de peste patru miliarde si jumatate de lei.(C.S.; C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.