Ordonanta de Urgenta din 2004 prin care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) acorda un imprumut de 30 de miliarde de lei societatii comerciale Tractorul UTB-Brasov a fost respinsa, ieri, de deputati, legea fiind anterior respins
Ordonanta de Urgenta din 2004 prin care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) acorda un imprumut de 30 de miliarde de lei societatii comerciale Tractorul UTB-Brasov a fost respinsa, ieri, de deputati, legea fiind anterior respinsa si de senatori, transmite Mediafax. Imprumutul, rambursabil in cinci ani si cu o perioada de gratie de 12 luni, trebuia folosit pentru acoperirea unor cheltuieli din 2003, respectiv achitarea unor plati compensatorii stipulate in contractul colectiv de munca. Reprezentantul AVAS a mentionat ca, in 2003, societatea a mai beneficiat de un imprumut, aratand ca aceasta masura are elementele unui ajutor de stat, fara a avea autorizarea necesara. Din partea Comisiei de buget-finante, deputatul PSD Mihai Tanasescu, fost ministru de Finante, a explicat ca, avand in vedere ca ordonanta nu a produs efecte, imprumutul nefiind acordat, comisia sustine respingerea stabilita deja de Senat. Deputatii isi vor exprima votul final intr-o alta sedinta.
Presedintele AVAS, Gabriel Zbarcea, arata, recent, ca Fondul Monetar International (FMI) exercita "o presiune uriasa" asupra autoritatilor pentru privatizarea societatii brasovene pana in luna iunie 2005. Potrivit oficialului citat, AVAS a primit 6-7 scrisori de interes pentru preluarea Tractorul Brasov, depuse de 2 grupuri indiene, 2 companii din Turcia, o firma italiana, o alta poloneza si mai multi investori romani. Compania italiana Landini a semnat, in 2003, contractul de privatizare a societatii, insa a renuntat ulterior sa mai achizitioneze compania. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.