Potrivit serviciilor britanice de meteorologie, nici vremea nu va tine cu Charles si Camilla in ziua casatoriei lor, temperatura asteptata fiind de sase grade, jumatate fata de media normala pentru aceasta perioada a anului, transmite AFP, citata de
Potrivit serviciilor britanice de meteorologie, nici vremea nu va tine cu Charles si Camilla in ziua casatoriei lor, temperatura asteptata fiind de sase grade, jumatate fata de media normala pentru aceasta perioada a anului, transmite AFP, citata de Mediafax. Senzatia de frig va fi accentuata de un vant rece venit din nordul Europei si nu sunt excluse averse, subliniaza presa britanica de ieri, vazand in vreme inca o lovitura data unei casatorii care a intampinat deja numeroase obstacole. Vremea va fi mai favorabila cuplului in timpul lunii de miere din Scotia. Temperaturile vor creste din nou la inceputul saptaminii viitoare.
Chiar daca dintr-un sondaj publicat miercuri reiese ca britanicii nu sunt prea interesati de acest eveniment, oraselul turistic Windsor se pregateste sa gazduiasca, sambata, casatoria lui Charles si a Camillei, amanata cu o zi din cauza funeraliilor Papei Ioan Paul al II-lea. "In afara de vreme care se va degrada sambata, amanarea ar putea fi chiar un lucru bun pana la urma", a spus Bobbie Latter, ghid turistic in oraselul de la vest de Londra. Latter spune ca amanarea va permite mai multor oameni sa vina la Windsor pentru casatoria printului.
Inca de luni, castelul Windsor a fost inchis publicului, pentru a se face pregatirile necesare. Saptamana trecuta, politistii misunau deja la castel, muncitorii vopseau un grilaj, BBC isi monta aparatura pentru transmisia de la capela St. Geroge, fara a deranja turistii. Numarul acestora este mare, dar nu anormal pentru acest sezon, spun comerciantii din Windsor. La comerciantii de suveniruri, printesa Diana continua sa domine de departe celelalte figuri regale, in fata reginei, reginei-mama si a printului William. Suvenirurile cu efigia lui Charles si a Camillei nu sunt foarte numeroase. Cei care se vor afla la Windsor sambata vor cumpara probabil cate ceva, pentru a simti ca fac parte din istorie. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.