De cateva zile confuzia domneste in jurul disparitiei celor trei jurnalisti romani. Arestarea lui Omar Hayssam a alimentat pe buna dreptate multe zvonuri, dar si mai multe sperante. Majoritatea ziaristilor, dar si a cetatenilor au crezut, firesc, ca
De cateva zile confuzia domneste in jurul disparitiei celor trei jurnalisti romani. Arestarea lui Omar Hayssam a alimentat pe buna dreptate multe zvonuri, dar si mai multe sperante. Majoritatea ziaristilor, dar si a cetatenilor au crezut, firesc, ca retinerea anuntata chiar de Palatul Cotroceni reprezinta semnalul ca a luat sfarsit criza ostaticilor din Irak. Spun "firesc", deoarece, daca se presupune ca Hayssam este implicat in rapire, arestarea lui ar fi constituit semnalul ca cei trei se afla in siguranta. De aici si isteria lansata in seara respectiva, cand toata presa, alimentata cu zvonuri false, a asteptat inutil o veste buna pe Aeroportul Otopeni.
Parafrazandu-l pe Traian Basescu, pot spune ca Bagdadul nu-i ca Washingtonul. Din Bagdad multi raufacatori pot sa dispara fara urma si fara teama ca ar putea fi prinsi vreodata de politia irakiana post-Saddam aflata in curs de constituire. De aceea soarta celor trei ar trebui privita in permanenta cu rezerva incertitudinii. Arestarea lui Hayssam este clar un semnal. Dar pentru cine? si de ce nu apar acasa ziaristii? intrebari la care doar autoritatile ar putea sa raspunda. insa in locul acestor raspunsuri, tot din zona oficiala, presa este alimentata cu zvonuri confuze care nu folosesc nici celor trei ziaristi, nici opiniei publice. intrebarea e cui? intelegem secretul necesar din jurul acestei operatiuni. Totusi, noi si parintii celor trei ar trebui sa primim un raspuns. Macar un "stati linistiti, sunt OK". Este prea mult?


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.