Ziarul afirma ca romanul, prezentat drept Dinca, era presedinte-director al companiei Mega Star Congo. Conationalul nostru realizase o serie de lucrari agricole la ferma ofiterului superior de la Kindobo, situata la periferia orasului Kinshasa, si ce
Ziarul afirma ca romanul, prezentat drept Dinca, era presedinte-director al companiei Mega Star Congo. Conationalul nostru realizase o serie de lucrari agricole la ferma ofiterului superior de la Kindobo, situata la periferia orasului Kinshasa, si cerea sa fie platit pentru lucrari, pentru muncitorii pusi la dispozitia acestuia si pentru semintele de porumb selectionate importate din Romania. Informatia privind rapirea a fost transmisa telefonic de un salariat al acestuia, traumatizat de amenintarile cu moartea si de intimidarile suferite din partea unui general. Angajatii companiei au confirmat faptul ca Dinca a fost rapit marti de catre un grup de militari inarmati, dar neidentificati, aflati in slujba generalului.
OPINIE. ""Aceasta rapire, care submineaza actiunile sefului statului si ale membrilor guvernului, ramane un mare semn de intrebare, atat pentru conducerea institutiilor de tranzitie, cat si pentru comandantii armatei. Daca insecuritatea se datoreaza soldatilor, devine nelinistitor faptul ca un asemenea climat este intretinut de ofiteri superiori si generali"", comenteaza ziarul citat.
SALVAT. Potrivit informatiilor oferite aseara de MAE, rapirea investitorului roman in Congo a fost provocata ""de o disputa cu caracter comercial privat"", cazul fiind rezolvat de autoritatile locale. Romanul se afla in prezent in siguranta, asigura MAE. (Magda Colgiu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.