Legea privind aprobarea Ordonantei de urgenta referitoare la trecerea unor terenuri forestiere din proprietatea publica a statului si din administrarea Romsilva, in proprietatea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor a fost contestata la Curtea Constit
Legea privind aprobarea Ordonantei de urgenta referitoare la trecerea unor terenuri forestiere din proprietatea publica a statului si din administrarea Romsilva, in proprietatea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor a fost contestata la Curtea Constitutionala, de 26 de senatori PSD si PPRM. Anuntul a fost facut ieri de senatorul PSD, Antonie Iorgovan. Acesta a precizat ca grupul senatorilor care a semnat contestatia a solicitat Curtii sa constate ca, atat Ordonanta de urgenta (emisa in timpul Guvernului PSD), cat si Legea de aprobare a Ordonantei sunt contrare Constitutiei Romaniei. Contestatia, intinsa pe 18 pagini, este formata, potrivit lui Antonie Iorgovan, din sase categorii de argumente care vizeaza tot atatea conflicte ale Ordonantei de urgenta (emisa in timpul Guvernului PSD) si ale Legii de aprobare a acesteia cu Constitutia. Iorgovan a aratat ca Legea privind improprietarirea Arhiepiscopiei este ne-constitutionala pentru ca scoate din sfera bunurilor proprietate publica "apele cu potential energetic valorificabil de interes national" si le trece in propritatea privata a Arhiepiscopiei. Totodata, senatorii semnatari ai contestatiei considera ca Legea privind improprietarirea Arhiepiscopiei cu 90.000 de hectare de padure incalca prevederea con-stitutionala privind "protectia concurentei loiale". Prin aceasta lege se intervine in favoarea unui agent economic privat, caruia i se creeaza un statut privilegiat, incompatibil cu principiul liberei initiative si a concurentei, se mai arata in sesizarea trimisa Curtii Constitutionale. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.