Noul presedinte al Irakului, kurdul Jalal Talabani, a depus juramantul, ieri, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Palatul Congreselor din Bagdad. Cu aceeasi ocazie, au depus juramantul si cei doi vicepresedinti irakieni - Ghazi al-Yawar si Adel M
Noul presedinte al Irakului, kurdul Jalal Talabani, a depus juramantul, ieri, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Palatul Congreselor din Bagdad. Cu aceeasi ocazie, au depus juramantul si cei doi vicepresedinti irakieni - Ghazi al-Yawar si Adel Mehdi. La ceremonie - deschisa cu citirea unor versete din Coran de catre un inalt demnitar religios siit - au participat numerosi invitati, inclusiv diplomati acreditati al Bagdad.
Talabani este primul presedinte kurd al Irakului, dupa mai mult de opt decenii de dominatie sunnita in aceasta tara, aminteste Mediafax.
Tot ieri, liderul islamist siit Ibrahim Jaafari a afirmat, la o conferinta de presa, ca a fost numit oficial, de catre presedintele Jalal Talabani, premier al viitorului guvern al Irakului, pe care il va forma in urmatoarele doua saptamani - transmit agentiile internationale de stiri. Jaafari este liderul partidului fundamentalist Dawa, componenta a Aliantei Irakiene Unite, invingatoarea alegerilor de la 30 ianuarie. Oficial, el dispune de o luna pentru a-si forma guvernul. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.