"Cel mai bun lucru care se poate face in acest moment este sa lasati autoritatile romane sa lucreze", a afirmat ieri la Paris Robert Menard, secretarul general al organizatiei "Reporters sans Frontieres". Declaratia a fost facuta la deschiderea cerem
"Cel mai bun lucru care se poate face in acest moment este sa lasati autoritatile romane sa lucreze", a afirmat ieri la Paris Robert Menard, secretarul general al organizatiei "Reporters sans Frontieres". Declaratia a fost facuta la deschiderea ceremoniei de afisare in Piata Natiunii din Paris a portretelor celor trei jurnalisti romani disparuti in Irak. Intors ieri dimineata de la Bucuresti, unde s-a intalnit cu oficialii Guvernului roman si cu ziaristii de la Prima TV si de la Romania Libera, Robert Menard a afirmat ca ancheta pare sa avanseze. Dar, "indiferent care ar fi natura acestei luari de ostatici organizate fie in Irak, fie atat in Irak, cat si la Bucuresti, ceea ce ramane este faptul ca victime sunt jurnalistii, a caror viata este amenintata", a avertizat secretarul general al RsF. In ceea ce priveste excitatia care domneste in presa de la Bucuresti, Robert Menard a atras atentia ca nu e momentul sa se intre intr-o competitie de genul "cine da primul stirea", pentru ca toate informatiile false privind eliberarea jurnalistilor distrug moralul familiilor acestora. La manifestarea din Capitala Frantei s-a aflat si consilierul de comunicare al Ambasadei romane la Paris, care a multumit RsF pentru mobilizarea sa exemplara si a cerut intelegere pentru fenomenele de la Bucuresti, in conditiile in care presa romana nu este obisnuita cu luarile de ostatici. De asemenea, a fost invitat sa ia cuvantul corespondentul Romaniei Libere la Paris, iar jurnalistii francezi prezenti si-au exprimat la randul lor simpatia si solidaritatea. (Fair Press)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.