Acuze de tentativa de blat, sicanari, multi nervi. Retrogradarea frige! Doua echipe cu traditie, Poli Iasi si Universitatea, se zbat azi nu pentru glorie, ci pentru spalarea rusinii. Moldova sau Oltenia? Iasiul si Craiova lupta azi pe viata si pe mo

Acuze de tentativa de blat, sicanari, multi nervi. Retrogradarea frige! Doua echipe cu traditie, Poli Iasi si Universitatea, se zbat azi nu pentru glorie, ci pentru spalarea rusinii. Moldova sau Oltenia? Iasiul si Craiova lupta azi pe viata si pe moarte pentru mentinerea in prima divizie. Cine pierde va juca la anul "la matineu" si cele doua grupari incerca prin orice mijloace sa-si aproprie victoria.
Tentativa de blat. inaintea meciului din etapa trecuta, patronul Sportului, Vasile siman, a fost sunat de o persoana neidentificata care i-a propus sa tranteasca meciul din Banie. "Gasca nebuna" a invins cu 1-0. Oficialii ieseni si-au luat masuri de protectie si le-au confiscat jucatorilor telefoanele. Totusi, in presa a transpirat faptul ca Baldovin, Arcanu si Miclea au fost contactati de Universitatea pentru a se da la o parte. Cei trei au negat informatia. "Nu am fost sunati si nici nu am primit mesaje de la nimeni de la Craiova. Demnitatea noastra nu e de vanzare! Poate jucam prost intr-un meci, poate gresim, dar totul pana la demnitate! M-am simtit jignit cand am vazut in presa ca eu as fi fost contactat ca sa nu-mi apar corect sansele", a spus Arcanu. La randul sau, Miclea a declarat: "Ne vom da viata pe teren pentru a castiga", iar Baldovin a precizat: "Nu mi-a venit sa cred cand am vazut ca eu sunt amestecat in acest scandal. Tot ce vreau acum e sa castigam meciul si sa uit cat mai repede de acest scandal". Din tabara cealalta, antrenorul Marian Bondrea i-a acuzat pe ieseni ca fac scandal degeaba: Acestea sunt zvonuri care au aparut probabil pentru ca se apropie Apocalipsa si lumea e mult mai rea".
sicane. Craiova a incercat sa-l sufle Iasiului pe Romulus Miclea. Zilele trecute, jucatorul imprumutat Politehnicii de Universitatea a fost chemat inapoi de olteni. Gazdele n-au fost de acord, acuzandu-i pe craioveni ca vor sa le destabilizeze echipa inaintea partidei capitale.
Plesan, atacant! Antrenorul Marian Bondrea a decis ca Mihaita Plesan sa fie folosit pe post de atacant. El a mai evoluat ca varf la echipele de juniori si tineret ale Universitatii, in fiecare an iesind golgeterul echipei! in acest campionat, desi a evoluat mai retras, Plesan a marcat 7 goluri pentru "alb-albastri".
Absente. Tehnicianul gazdelor, Ionut Popa, a marturisit ca, pe langa Irinel Ionescu si Claudiu Ionescu, care vor lipsi o perioada mai indelungata, in meciul cu Universitatea nu va evolua nici Tinel Petre, care are probleme musculare dupa accidentarea din partida cu Dinamo. De asemenea, pe lista jucatorilor indisponibili s-a adaugat si Daniel Rednic - cel mai bun fotbalist al iesenilor in acest retur -, care a plecat la Bucuresti pentru a fi consultat de medicul echipei nationale, Pompiliu Popescu.
Suporteri. Fanii olteni au plecat in acesta noapte spre Moldova. Ei si-au inchiriat un autocar si au anuntat ca-si vor sustine favoritii chiar daca oficialii Politehnicii i-au avertizat ca nu le vor pune la dispozitie nici un bilet.



Poli - Universitatea

Politehnica: Branet (Arcanu) - Beceru, Onut; Baldovin; I. Parvu - Arhire; Mitruc; Gavatorta; R. Miclea; M. Pacurar - M. Onofras. Antrenor: Ionut Popa.
Universitatea: Guso - Daouda; Papura; Moti - L. Dobre, Bundea; Schumacher; Lutu; M. Iordache - Plesan; I. Iordache. Antrenor: Marian Bondrea.
Arbitri: Alexandru Tudor - Nicolae Marodin; Ispas Cojocaru (toti din Bucuresti).
* Tot astazi, de la ora 20.00, in direct la National TV, se disputa inca un meci din etapa a 19-a, Farul - Otelul (arbitri: Sebastian Coltescu - Florin Buzarnescu/ ambii din Craiova, Eduard Ungureanu/ Bucuresti).

Dinel Staicu: "Am cumparat meciul"

Dinel Staicu, patronul Universitatii, a iesit din autoimpusul "silenzio stampa". Deranjat de acuzatiile care au urmat partidei stiinta - Sportul (0-1), cum ca Craiova a incercat sa mituiasca cativa fotbalisti din Regie, Staicu a evitat sa faca declaratii in ultima saptamana. Ieri, olteanul a rupt tacerea, facand declaratii-soc: "Din vara, in Banie va ajunge antrenorul Iasiului, Ionut Popa. Iar zece fotbalisti de la Politehnica - plus cateva rezerve - sunt deja mituiti. Meciul e ca si castigat!". E gluma, sau sunt doar paie puse pe foc?


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.