CNA a decis ieri amendarea postului de televiziune OTV cu 250 de milioane de lei, pentru nerespectarea dreptului la propria imagine. Sanctiunea a fost aplicata ca urmare a incalcarii, in emisiunile "Dan Diaconescu Direct" din 5.04 si 6.04.2005, a pre
CNA a decis ieri amendarea postului de televiziune OTV cu 250 de milioane de lei, pentru nerespectarea dreptului la propria imagine. Sanctiunea a fost aplicata ca urmare a incalcarii, in emisiunile "Dan Diaconescu Direct" din 5.04 si 6.04.2005, a prevederilor art. 14 din Decizia CNA nr. 248/2004 privind protectia demnitatii umane si a dreptului la propria imagine, se arata intr-un comunicat remis redactiei. Invitatii emisiunilor in cauza, domnii George Becali si, respectiv, Corneliu Vadim Tudor au adus acuzatii de natura sa afecteze grav imaginea unor persoane, fara ca moderatorul sa le puna in vedere sa indice probe in sustinerea afirmatiilor acuzatoare.
Consiliul National al Audiovizualului a avertizat, ieri, posturile de radio si televiziune ca va incepe aplicarea de sanctiuni in cazul in care nu vor gestiona in mod corect situatia ziaristilor din Irak, in conformitate cu Legea audiovizualului si cu Decizia CNA privind informarea corecta. CNA a recomandat, astfel, intr-o recomandare trimisa posturilor, ca jurnalistii sa isi identifice sursele informatiilor pe care le difuzeaza "cat mai clar posibil" si "sa difuzeze simultan cu informatiile obtinute din surse proprii si comunicatele sau declaratiile oficialitatilor". De asemenea, CNA a aratat ca jurnalistii trebuie sa ia in considerare faptul ca situatiile de criza sunt cele mai importante teste ale standardelor profesionale si ca in timpul unor astfel de situatii, cea mai importanta sarcina a jurnalistului este aceea de a informa publicul.
"In cazul in care radiodifuzorii nu vor respecta aceasta Recomandare, CNA va aplica sanctiuni conform dispozitiilor Legii Audiovizualului si Deciziei privind asigurarea informarii corecte si a pluralismului", se mai arata in recomandarea CNA.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.