Fostul administrator al clinicii "Global Art", cunoscuta ca "fabrica de copii prin posta", a dat ieri prima declaratie in fata politistilor care instrumenteaza acest caz. Dupa ce, la inceputul lunii trecute, a raspuns intrebarilor Colegiului Medicil
Fostul administrator al clinicii "Global Art", cunoscuta ca "fabrica de copii prin posta", a dat ieri prima declaratie in fata politistilor care instrumenteaza acest caz. Dupa ce, la inceputul lunii trecute, a raspuns intrebarilor Colegiului Medicilor, doctorul Ioana Ghionescu a declarat ca, din punctul ei de vedere, afacerea a fost una legala, intrucat donarea de ovule nu era interzisa expres. Ea a explicat politistilor procedurile pe care le urmau donatoarele de ovule, aratand ca acestea beneficiau de un tratament prealabil adecvat.
Din informatiile noastre, medicul a precizat mai mult ca fetele care apelau la clinica pentru a dona ovule stiau riscurile la care erau expuse, intrucat ele semnau un contract care continea 8 file. De altfel, Ioana Ghionescu a dezvaluit ca multe dintre donatoare ar fi platit spaga din cei 200 de dolari primiti pentru a fi reprogramate "peste rand" la o noua prelevare de ovule. "Libertatea" a aflat ca politistii vor finaliza ancheta in acest caz la sfarsitul saptamanii viitoare. Dosarul care priveste acuzatiile indreptate impotriva medicilor de la "Global Art" si a doctorului israelian Illya Barr va fi asadar inaintat Parchetului.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.