O vacanta pe litoralul romanesc va costa in aceasta vara, in lei, cu circa 10% mai mult fata de anul trecut, in timp ce tarifele in euro la sejururile externe vor ramane la un nivel similar celui din 2004, ceea ce inseamna o scadere in lei, potrivit
O vacanta pe litoralul romanesc va costa in aceasta vara, in lei, cu circa 10% mai mult fata de anul trecut, in timp ce tarifele in euro la sejururile externe vor ramane la un nivel similar celui din 2004, ceea ce inseamna o scadere in lei, potrivit agentiilor prezente la Targul National de Turism. Targul National de Turism (TNT), deschis ieri la Romexpo, vine cu o premiera. Vizitatorii targului vor beneficia de reduceri de 10-20% daca se inscriu la agentiile de turism prezente la eveniment.
Pentru turistii romani care doresc sa petreaca un sejur pe litoral, intre 1 mai si 15 iunie, exista si in acest an programul "O saptamana la mare". Un pachet de sase nopti va costa 799.000 lei, 899.000 lei sau 999.000 lei, in functie de clasificarea hotelului. Potrivit ofertelor agentiilor prezente la targ, hotelurile de 2-3 stele din Mamaia au preturi cuprinse intre 1,5 milioane lei si 5,5 milioane lei, pentru sase sau sapte nopti de cazare cu micul dejun. in Neptun, tarifele se mentin in jurul valorii de 2-3,4 milioane lei la unitatile de doua stele, la fel ca si in cazul hotelurilor din Eforie Nord.
in cazul vacantelor externe preturile pornesc de la 200 de euro pentru o saptamana la un hotel de doua stele in Turcia. Un sejur la un hotel de trei stele in Grecia, Turcia sau Spania costa intre 300 de euro si 450 de euro, pret care include si cursa charter. Noutati pentru turismul extern sunt charterele pe Salonic - Grecia al agentiei Romantic Travel, pe Iordania al agentiei Calibra, pe Rimini - Italia al CMB Travel, pe Tenerife al agentiei J'Info Tours, pe Rhodos al agentiei Prestige Tours. La mare cautare sunt charterele din anii trecuti, pe Malta cu Malta Travel, pe Egipt cu Paralela 45, pe Turcia cu Ali Baba Tour.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.