Agentul FIFA Ioan Becali a negat ieri ca ar fi castigat 2,5 milioane de dolari in urma transferului lui Tiberiu Ghioane de la Tractorul Brasov la Dinamo Kiev, anuntand ca va da in judecata "Gazeta Sporturilor", care a sustinut acest lucru, si va cere
Agentul FIFA Ioan Becali a negat ieri ca ar fi castigat 2,5 milioane de dolari in urma transferului lui Tiberiu Ghioane de la Tractorul Brasov la Dinamo Kiev, anuntand ca va da in judecata "Gazeta Sporturilor", care a sustinut acest lucru, si va cere daune exact aceasta suma. "A fost o disputa intre cluburile Tractorul Brasov si Rapid Bucuresti, transata de comisiile indreptatite, in favoarea echipei brasovene. Tractorul mi-a dat o hartie prin care il putea transfera pe Ghioane pentru suma de 250.000 de dolari", a explicat Becali. Impresarul a comentat anuntata retragere a lui Mircea Sandu de la conducerea FRF. "Sandu imi este doar prieten si cred ca se va retrage, chiar daca ar fi rugat sa revina asupra deciziei. Cred ca are o functie grea, poate cea mai grea dupa cele politice, iar cel care va veni in locul sau va avea o sarcina foarte dificila", a afirmat Becali, adaugand ca "nici in gluma nu o sa candidez la sefia FRF sau LPF". Despre posibila intentie a lui Gica Popescu de a candida la presedintia FRF, Becali a declarat: "Daca Gica Popescu vrea sa plece din firma "Becali si Popescu Sport", este obligat sa ma anunte cu 6 luni inainte, dar deocamdata nu am discutat acest lucru. Stiu doar ca Gica a avut o propunere de a fi in conducerea LPF si nu a acceptat. Oricum, daca s-ar hotari nu ar fi nici o problema. Ar construi baze pentru echipele nationale, ca si Mircea Sandu, ar angaja antrenorii pe care ii doreste la echipa nationala, nu pe cei pe care i-as vrea eu. Popescu are o scoala de fotbal de cativa ani, cu 250 de fotbalisti, o echipa in Divizia C si este de un an si jumatate la firma noastra". Agentul FIFA a apreciat drept "barbateasca" disputa pe care a avut-o recent cu Walter Zenga. "Mi-am exprimat doar o parere ca trebuie schimbata actuala generatie de jucatori, cu una mai tanara. Disputa a fost una mai barbateasca, dar nu violenta, cum s-a spus. Oricum, l-am ajutat pe Zenga la venirea lui in Romania si nu trebuia sa ma contrazica", a spus impresarul. Ioan Becali a mai anuntat ca se va retrage din activitatea de agent, urmand sa preia "o functie de conducere in cadrul unui club important, dintr-o tara civilizata, dar nu e exclusa nici o formatie din Romania". (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.